Podziel się wrażeniami!
Na początek świeżo sfocony w pracy modraszek.Pozdrawiam.
Message was edited by: akamel-----
Może i słodkie ale barw nie nasycałem - to efekt uboczny podniesienia kontrastu. Nie ściągnąłem saturacji potem choć róż zauważyłem ale pomyślałem, że to źle nie będzie. Podświetliłem i rozświetliłem minimalnie i na koniec podostrzyłem.
Co do ostatniego kadru: mógłbyś wzorcowy jpg wstawić? Chcialbym zobaczyć co z czego wyciągnąłeś. Jakiego softu użyłeś? Muszę się zakręcić koło HDR, bo nie jestem zadowolony z wielu fotek o dużej rozpiętości. Niestety 7seta też nie ma HDR
Tomek69N napisał(a):
Niestety 7seta też nie ma HDR
Za Lajamem (kolejny to chyba już raz), w tej scenie wystarczyłby CPL na chmury ustawiony.
A700 nie ma HDR, ale jak na 'staruszka' to i tak ciągle jestem pod wrażeniem możliwości tego body - rozpiętość dynamiczna jaką oferuje jej matryca, jest na prawdę spora.
Reszta zdjęć - miło się patrzy. Dobrą robotę z Duchem 'odwalacie'.
Pozdrawiam!
Lajam napisał(a):
Przepraszam za mały OT.
Poza tym nie podoba mi się tak dramatyczne niebo w tym spokojnym kadrze.
Pozdrawiam,
Deviant napisał(a):
Za Lajamem (kolejny to chyba już raz), w tej scenie wystarczyłby CPL na chmury ustawiony.
Dzięki też Lajamowi za OT
akamel Popróbuj z filtrami softowymi ściemniającymi niebo jeśli szara połówka nie styka już. Poza tym można ściągnąć światła, podbić cienie etc...suwaczków jest od...
http://img823.imageshack.us/img823/7841/dsc01767ao.jpg
Dzięki Tomek69N.Zawsze korzystam ze suwaków i edytuję oddzielnie tony jasne, ciemne i średnie. Różnimy się tylko upodobaniem do kontrastów tzn. mój świat jak zawsze jest mało kontrastowy.Pozdraw.
PS.Teraz znowu słowińska ważka.
Fakt, dawno zauważyłem Twoje upodobanie do niskiego kontrastu. Więcej nie namawiam
Niemniej w kadrach nic bym nie zmieniał. Ważka
Ładna ważka ale osobiście domknąłbym troszkę szkiełko żeby większa jej część znalazła się w GO
Tomek69N napisał(a):
Fakt, dawno zauważyłem Twoje upodobanie do niskiego kontrastu. Więcej nie namawiam
Niemniej w kadrach nic bym nie zmieniał. Ważka
Na zdjęciach od 180 prezentowałem swoją nierówną walkę z chmurami i kiedy już miałem wracać wszystko się odmieniło.Dostałem taki oto prezent od natury(nie do końca wykorzystany, ale sprawiło mi te kilka chwil trochę frajdy).Madwiny w dwóch wersjach.