Podziel się wrażeniami!
Witam!
Tak jak w temacie, co mi polecicie? mam do wydania 2300zł chodzi o bodyy z kitowym obiektywem na początek, żeby się podszkolić w jej użytkowaniu później coś może z serii G. A jeśli dołączę do tego obiektyw sigmy z mocowaniem sony potrzebne jest dodatkowe strojenie?? myślałem nad 33 35 ewentualnie 55 . Czasami się spotykam z różnymi literkami za modelem np. 33L 33K o co z tym chodzi??
Pomoże ktoś kto w temacie jest na "TY"??
To bardzo fajne aparaty, aczkolwiek ja dozbierałbym do a65, gdyż jest większa i ma, moim zdaniem, zauważalnie lepszy wizjer
Zaś co do obiektywów, to zazwyczaj problemy z af, jeśli się pojawiają, leżą po stronie obiektywu i są usuwane w ramach gwarancji
Czasami się spotykam z różnymi literkami za modelem np. 33L 33K o co z tym chodzi??
Proponuję poczekać na A57
Aparat SLT do fotografowania zwierząt? Chyba w Zoo.
Nie zapomnij dokupić parę zapasowych akumulatorków (są bardzo tanie i lekkie…), przyda się również dobra ładowarka. Mam AC-VQ900AM i szczerze go polecam, na jednym aku wykonałem 1120 zdjęć z ciężkim obiektywem SSM i zostało jeszcze 34%.Normalnie naładowany NP-FM500H zrobi może połowę z tego.
Powodzenia…
photomusic napisał(a):
Aparat SLT do fotografowania zwierząt? Chyba w Zoo.
photomusic napisał(a):
wykonałem 1120 zdjęć z ciężkim obiektywem SSM i zostało jeszcze 34%.Normalnie naładowany NP-FM500H zrobi może połowę z tego.
Ta ładowarka nie sprawia, że aku jest bardziej naładowany niż przy użyciu zwykłej
Jeszcze uzupełnię swą poprzednią wypowiedź:
jeśli dołączę do tego obiektyw sigmy z mocowaniem sony potrzebne jest dodatkowe strojenie?
Ale to też chyba serwis koryguje, jeśli dobrze pamiętam
kuraq napisał(a):
Ale to też chyba serwis koryguje, jeśli dobrze pamiętam