Podziel się wrażeniami!
Witam,
Proszę posiadaczy A65 o wpisanie swoich spostrzezen i opinii nt tego aparatu. Z gory dzieki!
armalite napisał(a):
Czyli też szału nie robi, na 17mm ma już f/4
Podejrzewam, że wartości dla Sony są bardzo zbliżone. Innymi słowy w każdym zakresie jest jaśniejsza i to o kilka działek...
Jak się komuś nie chce nosić, 16-105 będzie fajne. Ja wolę mieć dwa-trzy szkła niż jedno uniwersalne.
piotruso napisał(a):
Z tymi kilkoma działkami to bym nie przesadzał. Nie sprawdzałem milimetr po milimetrze ale tak na szybko to widzę tylko 1 EV różnicy (czyli jedną działkę).
Co do ostatniego zdania to ja też tak wolę ale niektórzy (szczególnie ci, co się przesiadają z kompaktów) mają przyzwyczajenia do uniwersalnego aparatu i nie zawsze chcą wymieniać obiektywy.
Napisaliście już całkiem sporo co i kiedy ciemnieje a ja osobiście i tak bym wybrał 16-105 choćby z racji konstrukcji.
Ale to moje zdanie.
No to i ja wtrące swoje 3 grosze. Używałem wspomnianej Sigmy przez ponad rok i byłem z niej zadowolony, teraz używam Sony 16-105 i powiem szczerze nigdy nie wróciłbym do Sigmy. Każdy z obiektów ma swoje zalety, ale Sony ma ich zdecydowanie więcej
Aha, obiektywy używane z DSLR, być może z SLT "inaczej rysują" a ilość światła ma większe znacznie
Witam ponownie,
Dziękuję wszystkim za rady i informacje. Każda opinia jest cenna, choć zdania bywają różne.
Z dyskusji wynika podstawowy wniosek - opinii o samym aparacie nie było zbyt wiele, a to moim zdaniem oznacza, że A65 jest OK. Jest to dla mnie ważna informacja, bo dane techniczne nie pokazują wszystkiego. Czasem małe niedociągnięcie w ergonomii, czy jakiś techniczny detal potrafi użytkownika zirytować, czy doprowadzić do szału. Niczego takiego na chwilę obecną nie znalazłem w postach, więc jest dobrze.
Temat myślę, że jest na chwile obecną zamknięty, ale gdyby ktoś chciał coś krytycznego jeszcze wrzucić - zapraszam!
........
Marek
Witam ponownie,
Dziękuję wszystkim za rady i informacje. Każda opinia jest cenna, choć zdania bywają różne.
Z dyskusji wynika podstawowy wniosek - opinii o samym aparacie nie było zbyt wiele, a to moim zdaniem oznacza, że A65 jest OK.
piotruso napisał(a):
Nie chciałbym być złym prorokiem ale mi się wydaję, że nie ma opinii o samym aparacie bo praktycznie nikt nie ma tego aparatu a tych co go mieli w rękach (np Gucio50) jest tylko 1
Gucio50 napisał(a):
... .... a jego opinia :smileyevil:
Zwłaszcza, ze miałem go 1 dzień, niecały.
piotruso napisał(a):
Chodziło mi o To, że nie znam nikogo z tego forum (nikt o tym nie mówił) poza Tobą, że miał A65.
Brak wieści, to dobre wieści.
Gdyby aparat był jakiś lewy, to na forum wrzałoby od zaciętych dyskusji, a i nieraz jakichś inwektyw. Stąd mój optymistyczny wniosek.
Jest jednak niebezpieczeństwo, że użytkownicy tego aparatu dostali z jego powodu szału i zostali wszyscy zamknięci na oddziałach psychiatrycznych bez dostępu do forum... i stąd brak negatywów
Jak przestanę się odzywać na forum, to znaczy, że prawdziwy jest wariant nr 2.