anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Opinie o A65

profile.country.pl_PL.title
Kocur-74
Początkujący

Opinie o A65

Witam,
Proszę posiadaczy A65 o wpisanie swoich spostrzezen i opinii nt tego aparatu. Z gory dzieki!

102 ODPOW. 102
Gucio50
Początkujący

Witam,
Proszę posiadaczy A65 o wpisanie swoich spostrzezen i opinii nt tego aparatu. Z gory dzieki!

Nie mam tego aparatu ale miałem go przez dzień aby zadecydować czy A65 czy A77.
10 tego października w SC wybrałem A77.

Na niekorzyść A77 przemawiały:-
- znacznie drozszy, około 2000zł, duza wada,
- ciężki, zwłaszcza w stosunku do mojej poprzedniej A55.

Na niekorzyść A65 przemawiały:-
- skromniejszy system AF niż w A77, duża wada,
- nieco skromniejsze "osiągi" typu liczba klatek na sekundę, mała wada .

Tu masz porównanie obu aparatów
http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cy ... 2251vs2250

Ja ze wzgledu na AF zdecydowałem sie na A77, ale do dzisiaj nie jestem do końca pewny swojego wyboru.

Jednak mieć 2000 a nie mieć to cztery tysiące różnicy.

Poza tym AF są to funkcjonalnie prawie identyczne aparaty.
Dla mnie to ze korpus aparatu jest z magnezu, uszczelnionu itp itd jako amatorskiemu
fotografowi w Zoo lub u cioci, niewybierającego się w lasy deszczowe ani na pustynną burzę, nie miało zadnego znaczenia przy wyborze.

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Nie miałem do czynienia z A65 więc tylko poprawię link wstawiony przez Gucia:
http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfrowe/4.2251vs2250

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Drodzy Panowie. Najlepiej, podając linki, jest skorzystać z przycisku URL - wówczas link jest nieobcięty, nie zajmuje (jak czasem bywa) kilku wierszy, jest po prostu elegancki, o tak: link.

Ponadto, gdy korzystamy z URL, klikając w taki link otwiera się nowa zakładka, więc po skorzystaniu można ja zwyczajnie zamknąć, a okno forum będzie dalej otwarte tam, gdzie było.

Korzystajcie z udogodnień, które mamy zaoferowane :c22

------------------------------
fotoamator
Kocur-74
Początkujący

Gucio50 napisał(a):

Jednak mieć 2000 a nie mieć to cztery tysiące różnicy.

Właśnie mam ten sam dylemat, czy wchodzić w A77 czy w A65. Jak na razie to te 4 tys różnicy właśnie do mnie przemawiają.
Najbardziej mnie przekonuje do A77 lepszy AF, tyle że chyba za dużo za to trzeba płacić. Za tę różnicę można kupić już niezłe szkło.
Według testów, które są na dpreview: http://www.dpreview.com/reviews/sonyslta65/page2.asp to A77 i A65 mają w zasadzie te same wady i tylko nieco inne zalety. 10 czy 12 klatek to w zasadzie nie robi różnicy, bo i tak rzadko się robi takie seryjne fotki.

Jaki obiektyw używacie z A65/A77? Interesuje mnie jakiś spacerowy zoomik.

Co Was rozczarowało (lub co Was wnerwia ;) ) w tych aparatach?
Testy to nie wszystko. Oprócz suchych faktów, chciałbym usłyszeć trochę subiektywnych wrażeń.

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Właśnie mam ten sam dylemat, czy wchodzić w A77 czy w A65. Jak na razie to te 4 tys różnicy właśnie do mnie przemawiają.
Najbardziej mnie przekonuje do A77 lepszy AF, tyle że chyba za dużo za to trzeba płacić. Za tę różnicę można kupić już niezłe szkło.

Nie, nie będziesz miał 4 tysięcy wolnej gotówki kupując A65. Zostanie Ci tylko 2000zł (bo taka jest różnica w cenie pomiędzy korpusami). Ale oczywistym jest, że za 2000 możesz kupić bardzo dobre szkło.
Jako spacerowy zoom poleciłbym chyba Sony DT 16-105 f/3.5-5.6.

kuraq.
Poszukiwacz

Zetsaw a65 + 16-105 został sprawdzony w Szklarskiej Porębie, Tereska była zadowolona.
Ja brałbym a77, większe, fajniejsze i takie tam :c20

PriQso
Początkujący

:c37
ja w sobotę byłem w Sony Center i a77 jak na pierwszy widok oko w oko :thumbsup:
a w FotoJoker'ze był z nowym szkiełkiem :D
ale w tym SC jakaś bida, ani gripa :c9 ani baterii nie mieli :c9 :slight_smile:
AF :thumbsup: ale ten wizjer jakiś taki inny, dla mnie trochę dziwny, chodź może bym się przyzwyczaił.

Lecz cena jak dla mnie :c9

Kocur-74
Początkujący

piotruso napisał(a):

Nie, nie będziesz miał 4 tysięcy wolnej gotówki kupując A65.

Matematyka jest nieubłagana. Mieć 2000 i nie mieć 2000, to naprawdę robi 4000 różnicy ;)

Ten obiektyw SONY DT 16-105 rzeczywiście byłby dla mnie ciekawą propozycją. Zoomik w sam raz, a szeroki kąt też się na pewno przyda. Zestaw A65+DT 16-105 wydaje mi się lepszy niż np. A77+18-55. Tyle, że to teoria, bo nie testowałem ani jednego, ani drugiego.
Cieszę się, że kolega Kuraq testował "mój" zestaw i jest zadowolony. Zawsze to jakaś podpowiedź. Musze powiedzieć, że pierwsze fotki forumowiczów raczej mnie rozczarowały niż zachęciły do zakupów. Teraz coraz więcej pojawia się zdjęć testowych i nawet z kitem fotki wyglądają nieźle. Widać, że jest postęp - praktyka czyni mistrza :)

Gucio50
Początkujący

piotruso napisał(a):

Ten obiektyw SONY DT 16-105 rzeczywiście byłby dla mnie ciekawą propozycją. Zoomik w sam raz, a szeroki kąt też się na pewno przyda.

Ja od miesiąca uzywam z A77 obiektyw Sigma 17-70 rozpoczynający światło od 2.8 z OS i HSM.
Ma nieco krótszy zakres ale lepszą siłę Światła od Sony 16-105.

Najlepszy wg mnie byłby/będzie nowy Sony 16-50 2.8
Moja Sigma kosztuje 1800zł, bo ma HSM i OS.

Nowy Sony będzie prawdopodobnie do kupienia za 3000zł, zwłaszcza na początku przed świętami.
http://pik.wroclaw.pl/Jarmark-Boonarodzeniowy-2012-w5299.html