Podziel się wrażeniami!
Witam, od 3 dni jestem, mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem a77. Do tej pory używałem a700.
Aparaty dość podobne w obsłudze, ale jednak sporo się różnią, więc kilka wątpliwości i pytań.
1. Jak mając komputer Mac wykorzystać dane GPS - załączony na płycie program PMB nie ma wersji na MacOS.
2. W FotoVideo z chyba października 2011 wyczytałem, że już jest poprawka firmware - gdzie ją pobrać, bo nie mogę znaleźć. /może jakiś link?/
I to chyba tyle jak na początek.
Pozdrawiam
Ad 1 nie wiem
Ad 2 Na razie nie ma aktualniejszego oprogramowania niż to które masz w aparacie. Informacja w gazety wynika z faktu, że dziennikarze mieli do dyspozycji aparaty przedprodukcyjne i takie też oprogramowanie. Prywatnie mam nadzieję, że taka sytuacja miała miejsce po raz ostatni.
antonib napisał(a):
2. W FotoVideo z chyba października 2011 wyczytałem, że już jest poprawka firmware - gdzie ją pobrać, bo nie mogę znaleźć. /może jakiś link?/
I to chyba tyle jak na początek.
Mój firm. to 1.03
pzd
antonib napisał(a):
Mój firm. to 1.03
pzd
Mając Maka w iPhoto po lewej stronie (zakładka Biblioteki) jest zakładka „Miejsca” gdzie umieszczane są pinezki z lokalizacją zrobienia zdjęć. Ponadto działa to pewnie też w innych aplikacjach, których nie posiadam oraz na Google+, jakiś pewnie blogach fotograficznych itp.
Mam pytanko: Jak wytrzymuje bateryjka?
Enzo napisał(a):
Mając Maka w iPhoto po lewej stronie (zakładka Biblioteki) jest zakładka „Miejsca” gdzie umieszczane są pinezki z lokalizacją zrobienia zdjęć. Ponadto działa to pewnie też w innych aplikacjach, których nie posiadam oraz na Google+, jakiś pewnie blogach fotograficznych itp.
Mam pytanko: Jak wytrzymuje bateryjka?
antonib napisał(a):
Tak, tak tylko te programy /IPHOTO, Aperture/ nie "czytają" RAWów z a77.
Dzięki, czytałem, zaraz będę sprawdzał, bo mam trochę wątpliwości. Na stronie w języku angielskim jest a77, a jak zaznaczymy polski to a77 i a65 znikają .
Pzd Antek
antonib napisał(a):
Jak mając komputer Mac wykorzystać dane GPS