Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam problem z a200. Przy długich czasach otwarcia migawki na zdjęciach widać cząsteczki kurzu. W związku z tym moje pytanie. Jak to wyczyścić
Z góry dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam Bartek
bartek673 napisał(a):
Witam
Mam problem z a200. Przy długich czasach otwarcia migawki na zdjęciach widać cząsteczki kurzu. W związku z tym moje pytanie. Jak to wyczyścić
Z góry dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam Bartek
Dokładnie to zapewne brudna matryca. Mam to samo w moim A200 ale od f/22 i dłuższych czasach naświetlenia, więc mi to jeszcze nie przeszkadza. Pisałem z CSI i koszt czyszczenia matrycy to ok. 65zł + transport.
Samemu można wyczyścić matrycę znacznie taniej.
Wydatek jednorazowy to kupno porządnej gruszki i lenspena.
Doświadczenie jakie zyskujemy podczas czyszczenia - bezcenne. Później ten zabieg będzie formalnością.
Kurcze nigdy nie czyściłem matrycy i musiałbym zobaczyć jak ktoś to robi aby podjąć się tego samemu.
PS. Pamiętam jak dzisiaj jak pierwszy raz czaiłem się na wgranie romu do mojego Samsunga I8000 dopiero po 2 miesiącach sie zabrałem za to - jak się okazało pikuś. Więc czytając to forum też nie będzie problemu z matrycą
GieniomaN napisał(a):
Kurcze nigdy nie czyściłem matrycy i musiałbym zobaczyć jak ktoś to robi aby podjąć się tego samemu.
PS. Pamiętam jak dzisiaj jak pierwszy raz czaiłem się na wgranie romu do mojego Samsunga I8000 dopiero po 2 miesiącach sie zabrałem za to - jak się okazało pikuś. Więc czytając to forum też nie będzie problemu z matrycą
Czytałem tego tutka i brawo za niego , ale wiesz ja wolę na własne oczy i przy rozmowie zapoznać się z procedurą. Trochę bałbym się to zrobić samemu
GieniomaN napisał(a):
Czytałem tego tutka i brawo za niego , ale wiesz ja wolę na własne oczy i przy rozmowie zapoznać się z procedurą. Trochę bałbym się to zrobić samemu
hehe dzięki za zapke ale ja z północy WLKP więc sobie odpuszczę tą wyprawę.
no to zapraszam do Czarnkowa!