Podziel się wrażeniami!
"20 czerwca zostanie wydana aktualizacja wewnętrznego oprogramowania aparatów α33 i α55, która przyniesie kilka ulepszeń funkcjonalnych oraz nowe możliwości twórcze.
Jedną z nich będzie dostępność efektów zdjęciowych — takich jak w nowym modelu α35. Oprócz tego, przy korzystaniu z kompatybilnej, zewnętrznej lampy błyskowej pracującej w trybie bezprzewodowym, możliwa będzie synchronizacja z krótkimi czasami migawki (tylko α55). Ergonomię obsługi poprawią zmodyfikowane menu oraz nowy tryb, w którym użytkownik będzie mógł zmieniać parametry ujęcia nałożone na obraz na ekranie. Posiadacze sprzedawanego oddzielnie, zewnętrznego monitora LCD CLM-V55 będą mogli wyświetlić na nim poziomnicę cyfrową aparatu. Kolejną nowością będzie możliwość przypisywania często używanych funkcji do przycisku D-RANGE. "
edit 20.06.2011r:
Link do Firmware 2.0 (Windows):
a55
a33
Link do Firmware 2.0 (Macintosh):
a55
a33
Motoschiza napisał(a):
Czy dobrze czytam że w Win 7 64bit aktualizacji zrobić się nie da
Jedynie z czym może być problem przy aktualizacji firmware, to nagły zanik prądu. Dlatego najlepiej aktualizować sprzęt albo z laptopa, albo z kompa podłączonego do UPSa.
Witam
A ja potrzebuje pomocy aktualizacja nie powiodła mi się w SLT A33. Mam w tej chwili czysty aparat bez programu, a jak klikam na pilik instalacyjny to sprawdza i po uruchomieniu już że aktualizuje postęp paska troche ruszy i koniec. Zostaje przerwane, błąd w trakcie procesu. Pomocy potrzebuje
Witam
A ja potrzebuje pomocy aktualizacja nie powiodła mi się w SLT A33. Mam w tej chwili czysty aparat bez programu, a jak klikam na pilik instalacyjny to sprawdza i po uruchomieniu już że aktualizuje postęp paska troche ruszy i koniec. Zostaje przerwane, błąd w trakcie procesu. Pomocy potrzebuje
Spróbuj na innym komputerze. Jeśli i tu nie przejdzie, to czeka cię wysyłka do CSI.
Czy do tej pory aktualizacje nie były wykonywane z poziomu karty pamięci?
Dzięki za rade.
Witam! Faktycznie na drugim kompie poszła aktualizacja bo tam nigdy nie było tego aparatu tj nigdy nie podłączany. Ale oby poszło to zainstalowałem program PMB i zaktualizowałem go do najnowszej. Potem pobrałem na pulpit aktualizację do aparatu 2,0. I uruchomiłem program, a potem aparat i to zrywało mi aktualizację , ale nie odłączając aparatu wyjąłem baterię i ponownie tak po trzecim razie poszło. Potem poczekałem chwilę i zaktualizował PMB. Ponowne włączenie aparatu i jest ok. Może ktoś będzie miał podobny problem to niech skorzysta z tej rady.
wiadomosc o nowej aktualizacji bardzo mnie ucieszyła,jednakze brak języka polskiego zepsulo moje samopoczucie a szkoda...
brenas25 napisał(a):
wiadomosc o nowej aktualizacji bardzo mnie ucieszyła,jednakze brak języka polskiego zepsulo moje samopoczucie a szkoda...
Witam... wlasnie chcialem sobie zaktualizowac wersje programowa,ale nie chce mi sie aparat zainstalowac w bezpiecznym usuwaniu sprzetu co mam zrobic?
ok problem rozwiazany.... wszystko smiga... pozdr