Podziel się wrażeniami!
Szukałem informacji czy Chińskie podbródki baterii działają w aparatach Sony A700?
Proszę o informację czy ktoś ma i czy używa podróbek ?
Czy ewentualnie używanie podróbek wiąże się z jakimiś konsekwencjami
Maniek70 napisał(a):
Czy ewentualnie używanie podróbek wiąże się z jakimiś konsekwencjami
To chyba ten sam typ aku co w komórkach - gdzieś widziałem zdjęcia "wybuchniętego", źle wyprodukowanego akumulatora Li-Jo (choć może dotyczyło do wadliwej ładowarki... ). M.z. zawsze jest ryzyko, choć najczęściej dotyczy ono właśnie nie trzymania pojemności.kris napisał(a):
Nie słyszałem by komuś podróbka zniszczyła sprzęt (jakimś zwarciem, czy wybuchem)
Dziękuje za informację
Tak się składa że mam dwa oryginalne akumulatory ale czasami jeżdżę w miejsca gdzie ciężko jest naładować aku i chciałem kupić albo ładowarkę samochodową i ładować tylko te chińskie, albo mieć ze sobą dodatkowe 2 baterie jako zapas.
Ja używam od ponad 3 lat zamiennika DELTA, w momencie zakupu był jakieś 50% tańszy od oryginalnego. Używam go na zmianę z oryginałem i stwierdzam że po tym okresie jest wyraźnie od niego słabszy. Mimo wszystko stwierdzam, że było warto.
Ja używam dwóch zamienników Phottix i razem wzięte nie wtrzymują tyle co moja jedna oryginalna bateria NP-FM500H.
Powiem tak, dopóki czasy są dość krótkie i nie używa się lampy błyskowej (wbudowanej w ) można zrobić kilkadziesiąt zdjęć, ale czasami użyję parę razy błysku i bateria zaczyna wariować...
Przynajmniej w moim przypadku tak jest..
Jednak, że dostałem je jako gratis zawsze mogą się przydać
A ja ostatnio na zamienniku dostałem komunikat "tylko dla akumulatora infolithium" i tyle z niego było pożytku. Działał kilka miesięcy (może 4) . Kosztował "aż" 50 złotych. Tak więc jak widać zbyt wiele nie zaoszczędziłem kupując zamiennik. Następny będzie już na pewno oryginał .
A zapomniałem jeszcze dodać że w HX-5 od roku używam zamiennika Hahnel i ten bije baterię Sony na głowę. Przy niższej cenie i pojemności większej o 25% wytrzymuje jakieś 2 razy dłużej niż oryginał .
Ogólnie polecam zamienniki, jednak trzeba uważać aby:
1.Kupować z pewnego źródła
2.Nie kupować baterii No-name
3.Unikać super okazji
stasiek2002 napisał(a):
Ogólnie polecam zamienniki, jednak trzeba uważać aby:
1.Kupować z pewnego źródła
stasiek2002 napisał(a):
2.Nie kupować baterii No-name
stasiek2002 napisał(a):
3.Unikać super okazji
stasiek2002 napisał(a):
Przy niższej cenie i pojemności większej o 25% wytrzymuje jakieś 2 razy dłużej niż oryginał .
Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie dresik adidasa to kompletna wiocha i to niezależnie od tego ile ma pasków Tobie zaś życzę wytrzymania w swojej wierze że wszystko co ma znaczek Sony jest najlepsze