Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich kupilem moja a55 z angli na ebay i mam takie pytanie czy w tym aparacie jest polskie menu bo ja nigdzie go nie widze
Może choć raz wyręczę stałych odpowiadaczy
Jeśli pochodzi z europejskiej dystrybucji to powinien mieć. Nawet ma na pewno. W Wielkiej Brytanii jest dużo sprzętu z dystrybucji azjatyckiej. Wtedy nie ma szans. Nie ma możliwości upgrade'u.
Jest dokładnie tak, jak hovany napisał. Dodam, że w przypadku, gdy nie jest to sprzęt z dystrybucji europejskiej, gwarancja może być realizowana jedynie przez sklep, w którym zakupiono aparat, lub w serwisie w regionie, na który był przeznaczony.
I naprawde nic sie nie da z tym zrobic ??? :smileyredface:
no to sie ladnie zalatwilem
pchelasty1 napisał(a):
no to sie ladnie zalatwilem
Z tego, co mi wiadomo, menu (w różnych językach) jest zaimplementowane na płycie głównej, wiec tylko przy zmianie owej, można zmienić język, ale mogą być jeszcze pewne zmiany konstrukcyjne wynikające z przepisów lokalnych, np. Unii Europejskiej.pchelasty1 napisał(a):
naprawde nic sie nie da z tym zrobic ?
dziekuje koledzy za brutalna prawde. Teraz mam tylko nadzieje ze sie nic nie zepsuje bo wtedy sie dopiero zrobi problem
wczesniej mialem A200 i nigdy nie musialem korzystac z gwarancji wiec mam nadzieje ze teraz tez sie tak obejdzie
EDIT Lajam:
ŁĄCZENIE POSTÓW.
Proszę nie pisać jednego postu pod drugim tylko użyć opcji "zmień", aby dopisać coś do ostatniego postu.
Głowa do góry
A ja w tym miejscu - korzystając z okazji - chciałbym zwrócić uwagę na to by kupując zwłaszcza na angielskim rynku (m.in. ebay) uważać na zakup od sprzedawców z Hongkongu oraz sprzęt sprowadzany właśnie stamtąd (lub Tajwanu). Sporo tego tam jest, a jak widać przy małej oszczędności, mamy aparat z ewentualnie angielskim menu, bez gwarancji....o formacie filmów nie będę wspominać, bo to najmniejszy problem.
no nie a co z tym formatem filmow???