anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Akumulator od A55 w A77

Gucio50
Początkujący

Akumulator od A55 w A77

Czy pasuje?
Czy 77-tka ma lepszy.

Chcę sprzedać swoją A55 wraz z obiektywem kitowym 18-55 i obiektywem Sigma 50-300
Oczywiście mam świadomosć, ze czeka mnie spora dopłata :c71 , ale za parę miesiecy mam imieniny. :thumbsup:

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

W aparacie A77 stosowane są "tradycyjne" akumulatory do Alphy, czyli InfoLITHIUM M (NP-FM500H). Natomiast w A55 InfoLITHIUM W (NP-FW50).

Gucio50
Początkujący

W aparacie A77 stosowane są "tradycyjne" akumulatory do Alphy, czyli InfoLITHIUM M (NP-FM500H). Natomiast w A55 InfoLITHIUM W (NP-FW50).

Czyli inne i te od A55 w niczym mi się nie przydadzą. :c44
Mam ich kilka.

Dziękuję Ci za pomoc.

Zelmer
Początkujący

No i mnie czeka ten sam problem..... Ale coz za 77-mke warto :-) Jeszcze niecaly miesiac

Gucio50
Początkujący

Zelmer napisał(a):

No i mnie czeka ten sam problem..... Ale coz za 77-mke warto :-) Jeszcze niecaly miesiac

Aparat można kupić już, nie trzeba czekać.
Ale ja go kupię, po sprzedaniu mojej A55 i napewno po nowym roku.
Ceny na gwiazdkę są najwyzsze.

Zelmer
Początkujący

Moze mozna go kupic w Polsce, w UK premiera jest przewidywana na polowe pazdziernika - tak mowia w centrum Sony

Gucio50
Początkujący

Zelmer napisał(a):

Moze mozna go kupic w Polsce, w UK premiera jest przewidywana na polowe pazdziernika - tak mowia w centrum Sony

na skapiec.pl znalazłem kilka sklepów, które wysyłaja go już, w terminie 3 oraz 7 dni od daty ksiegowania wpłaty.
Mam na myśli model Body A77

Jedynie modelu z obiektywem 2.8 16-50 w tej chwili nie ma.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Prawie na pewno nie mają go w sprzedaży.

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Gucio50 napisał(a):

na skapiec.pl znalazłem kilka sklepów, które wysyłaja go już, w terminie 3 oraz 7 dni od daty ksiegowania wpłaty.
Mam na myśli model Body A77

Jedynie modelu z obiektywem 2.8 16-50 w tej chwili nie ma.

Kilka osób, które znam już nacięło się na tego typu informacje. Duża część sklepów internetowych, niestety, nie jest uczciwa w stosunku do klienta ogłaszając coś na swoich stronach internetowych. Najczęściej gdzieś na stronie, w regulaminie lub jakimś innym kąciku znajduje się dopisek: treść na stronie nie jest ofertą handlową lub coś w tym rodzaju. Dlatego też sklepy podają, że mają coś w sprzedaży dostępne w ciągu 1, 2, 3 dni a tak naprawdę to dopiero wysyłają zapotrzebowanie do hurtowni i po otrzymaniu odpowiedzi okazuje się, że towaru nie ma i nie będzie przez następny tydzień, dwa.
Skoro Sony nie rozpoczęło dystrybucji sprzętu to jak sklepy mogą go dostarczyć do odbiorcy?
Jeżeli chcesz zweryfikować posiadane przez Ciebie informacje najlepiej zadzwoń do tych sklepów, powiedz, że chcesz odebrać osobiście w ciągu tych trzech dni aby wykluczyć tłumaczenie sklepu, że to kłopoty z wysyłką, że kurier, poczta, doręczyciel dają ciała a nie sklep. Wtedy okaże się, za ile tak na prawdę aparat będzie do kupienia.

Zelmer
Początkujący

Jeszcze raz zadzwonilem do glownego centrum dystrybucji w UK no i powiedzieli ze najnowsze informacje jakie posiadaja to polowa pazdziernika.