anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A77 -najlepszy aparat systemowy...

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

A77 -najlepszy aparat systemowy...

... roku 2011 wg Czytelników Fotopolis.pl

:c4

57 ODPOW. 57
profile.country.PL.title
kmsony70-----
Użytkownik

Tak A77 ma mikro regulację ale przy przysłonie f7,1 nie powinno być takich numerów
Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

2 inne kadry...2 inne wyniki - czy tego nie widać? :shock:

Centrum każdego z kadrów jest zupełnie w innym miejscu.

Poza tym, jeśli przyciskałeś body do lady to czy stabilizacja była wyłączona?

profile.country.PL.title
kmsony70-----
Użytkownik

Co do oprogramowania to choćby fakt możliwość wykonania pilotem zdjęcia z podniesionym lustrem - pewnie się w tych modelach (A700,A850, A900) nie doczekamy co do klapnięcia lustrem sam dźwięk mi nie przeszkadza ale pewnie czujesz drgnięcie podczas pracy lustra i jak tu zrobić coś z długim czasem i ogniskową 600. Mimo statywu taki zestaw potrafi drgać (oczywiście stabilizacja wyłączona) Nie znam dokładnie A850 i A900 ale wiem że to jak A700 dobre aparaty bez dodatków ;)
Jestem z Poznania wiesz czy jest jakieś spotkanie Sony w tym rejonie ?
--------------
kris:
Łączenie postów. W celu dopisania treści proszę używać edycji postów ( przycisk "zmień" na dole swojego posta http://img221.imageshack.us/img221/381/zmie.jpg)
-------------

Stabilizacja wyłaczona, wiem że centrum kadru w różnych miejscach ale F 7.1 powinno wystarczyć aby sporo zmieściło się w zakresie GO.

profile.country.pl_PL.title
pablos-----
Poszukiwacz

kmsony70 napisał(a):

Stabilizacja wyłaczona, wiem że centrum kadru w różnych miejscach ale F 7.1 powinno wystarczyć aby sporo zmieściło się w zakresie GO.

Moim zdaniem błędem jest czas, z tym czasem naprawdę trzeba wprawy, aby zdjęcie było nie poruszone. Gdyby te zdjęcia były ze statywu to może coś by wniosło do dyskusji, a takie gadanie dla mnie jest bez sensu.

Deviant.
Użytkownik

kmsony70 napisał(a):

...ale pewnie czujesz drgnięcie podczas pracy lustra i jak tu zrobić coś z długim czasem i ogniskową 600...

Próbował kolega kiedyś strzelać czymś naprawdę dużym?
MAMIYA RZ67 to wielkie bydle (lustro jest z 5 razy większe niż w FF) a mimo to nie miałem problemu z nią i długimi ogniskowymi. Hasselblad, Kiev88, Kiev60 także z ogniskowymi 150-300 były przeze mnie używane (nadal są) i także nie mam z nimi problemu, podczas gdy stabilizacji nie mam a portretuję nimi na czasach 1/30 czy 1/60

Jest to prawdopodobnie kwestia opanowania sprzętu i zwracania uwagi na wartości, które ten nam na wizjerze czy LCD pokazuje - wyciąganie wniosków i odpowiednie reakcje...

profile.country.PL.title
kmsony70-----
Użytkownik

kolego pablos jak robić z takimi czasami to ja wiem w załaczniku wykonane z ręki w podobnym czasie i dłuższą ogniskową - może nie są idealne ale nie sa poruszone, dlatego twierdzę że to nie sprawa czasu. Gdy AF nie złapie ostrości to nieostrość wygląda zupełnie inaczej od poruszonego zdjęcia
Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

kmsony70 napisał(a):

kolego pablos jak robić z takimi czasami to ja wiem w załaczniku wykonane z ręki w podobnym czasie i dłuższą ogniskową - może nie są idealne ale nie sa poruszone, dlatego twierdzę że to nie sprawa czasu. Gdy AF nie złapie ostrości to nieostrość wygląda zupełnie inaczej od poruszonego zdjęcia
Pozdrawiam

Nie wiem czy coś nie tak ze mną , czy może kawę mam za mocną ale .... czytam to już nie raz i nie mogę się połapać :|

Ostatnie zdjęcia to nie czasy rzędu 1/6 a 1/25 - a to już chyba różnica ... i tak są poruszone :smileymrgreen:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Deviant.
Użytkownik

Bertone napisał(a):

...Ostatnie zdjęcia to nie czasy rzędu 1/6 a 1/25 - a to już chyba różnica...

Całe 2 działki :smileyhappy: