anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A65 i A77

Gucio50
Początkujący

A65 i A77

Wg średnich cen ze skapiec.pl to A65 będie kosztowała OK 3900 za body a A77 około 5600, czyli +- 1700zł.

Ja swoja A55 juz sprzedałem na Allegro, dzisiaj i się zastanawiam czy?
- korpus magnezowy,
- nieco wieksza szybkość zdjęć seryjnych,
- wyraźnie sprawniejszy autofocus są razem warte około 2000zł

Z natury jestem Dosia, nie lubie przepłacać.

Proszę o radę.
Czy zamiast A77 body nie warto kupić A65 z obiektywem 2.8 16-50 dorzucając jeszcze 3-4 stówki? :c22

20 ODPOW. 20
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Gucio50 napisał(a):

Ja swoja A55 juz sprzedałem na Allegro, dzisiaj

Co do wyboru między A65 i A77 nie pomogę bo nie miałem w rękach A65. Natomiast czy Ty miałeś i próbowałeś używać choć jednego z tych korpusów? Dość szybka decyzja co do zmiany na podstawie samych danych technicznych. Ja tak nie potrafię.

Gucio50
Początkujący

piotruso napisał(a):

Gucio50 napisał(a):

Ja swoja A55 juz sprzedałem na Allegro, dzisiaj

Co do wyboru między A65 i A77 nie pomogę bo nie miałem w rękach A65. Natomiast czy Ty miałeś i próbowałeś używać choć jednego z tych korpusów? Dość szybka decyzja co do zmiany na podstawie samych danych technicznych. Ja tak nie potrafię.

Nie chcę tłumaczyć co jest przyczyną wymiany A55 na nowszy model, ale jak zawsze, chodzi o pieniadze. :c37
Mam okazje wymienić aparat 14/16Mpix na 24Mpix, napewno o ulepszonek konstrukcji i to niemal bezinwestycyjnie, moja dopłata wynosić będzie około 500-700zł. No moze 1200zł. Zależy to od wariantu wymiany.

Nie kupuję aparatu "od nowa" tylko wymieniam i korzystam z promocji producenta, ta promocja kończy się dla mnie niedługo i wtedy dopłata to około 2000-2500.

A55 też kupowałem na podstawie materiałów z internetu w tym ze stron Sony.

Mam zarejestrowane jako produkty Sony w centrum obsługi klienta:
- kilka kamer Sony,
- dwa telewizory,
- 5 aparatów,
- kilka DVD-Playerów,
- 3 Blu-Ray Player/
Otrzymałem promocyjna propozycję, limitowaną czasem i zdecydowałem sie na wymianę A55+1555 na A65 lub A77, które dla mnie różnią się one, ujmując rzecz z grubsza:
- jakosciowo autofocusem,
- snobistycznie obudową magnezową ,
- oraz co dla mnie raczej nieistotne ilością i predkością zdjęć seryjnych.

Miałem zastrzeżenia co do pomiaru odległości w A55 za pomocą lampe błyskowej. A77 ma wbudowana diodę czerwoną, która wspomaga automatykę w tym zakresie.

Obawiam sie, ze nigdzie we Wrocawiu nie będę miał okazji jak piszesz
"Ty miałeś i próbowałeś używać choć jednego z tych korpusów.", napewno nie w czasie trwania promocji skierowanej do mnie, czyli do końca października. :c22

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

To wymieniasz, czy sprzedałeś na allegro?
A była okazja we Wrocławiu pobawić się A65 i A77.

Gucio50
Początkujący

No to moze powiesz mi, bardzo proszę, czy dla niespecjalnie zaawansowanego amatora, ma sens dopłata 2kzł do a77 z ceny A65.
Biorę tylko pod uwagę A65 i A77 :c22

oldguest
Początkujący

W niedzielę miałem okazję pomacać sobie A65 :) Dziwna sprawa bo w SC nie ma nowych alfetek a są w Saturnie :c7 Cena 3850 zł. Pierwsze wrażenia ogólnie dobre, ale strasznie mnie wkurzało migotanie w wizjerze od świetlówek sklepowych. Czy to normalne w tych wizjerach?

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Gucio50 napisał(a):

No to moze powiesz mi, bardzo proszę, czy dla niespecjalnie zaawansowanego amatora, ma sens dopłata 2kzł do a77 z ceny A65.
Biorę tylko pod uwagę A65 i A77 :c22

Nie odpowiem ci na to pytanie, to ty musisz wiedzieć, czy ci się opłaca. Ja kupię A77.
A65 się nie bawiłem, ale jeśli nie potrzebujesz 2 kółek, diody wspomagającej AF, 12 kl/s, 11 pól krzyżowych, odchylanego ekranu w nowy sposób, to może lepszym rozwiązaniem będzie dla ciebie właśnie A65.

Nex7 wywarł na mnie duże wrażenie.

Gucio50
Początkujący

... ... ...
Nex7 wywarł na mnie duże wrażenie.

Dziękuję, gdzie mozna było(gdzie Ty go ... ...) A77 ogladać. W jakim, którym Sklepie Saturn - Miasto, adres?

Czy stał na wystawie, czy mozna było go "od ręki" kupić i iść fotografować? :c37

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Było o tym tutaj

Gucio50
Początkujący

Było o tym tutaj

Gdzie, podaj link, jeżeli pamietasz..