Podziel się wrażeniami!
Witam
Posiadam Alfe 390 + "kit" pół roku taki zestaw mi wystarczył ale teraz chciałbym ciut zmodernizowac swój zestaw i stąd moje pyt:
1. Chciałbym dokupic obiektyw i mysle nad Sony 75-300 co o nim sądzicie oraz jakiś obiektyw do zdjęc portretowych choć nie wiem co wybrać.
2. Myśle nad zakupem w miare cenowo lampy błyskowej i tu ma na myśli np. Sony HVL-F20AM. Lub inna doradzona przez Was.
3. Mama zakupiony statyw ale myslalem nad kupnem pilota Sony RMT-DSLR1 choć nie wiem czy on bedzie mi współgrał z moim aparatem.
Dziekuje za zainteresowanie i czekam na porady
Pozdrawiam
zelek620 napisał(a):
Witam
Posiadam Alfe 390 + "kit" pół roku taki zestaw mi wystarczył ale teraz chciałbym ciut zmodernizowac swój zestaw i stąd moje pyt:
1. Chciałbym dokupic obiektyw i mysle nad Sony 75-300 co o nim sądzicie oraz jakiś obiektyw do zdjęc portretowych choć nie wiem co wybrać.
2. Myśle nad zakupem w miare cenowo lampy błyskowej i tu ma na myśli np. Sony HVL-F20AM. Lub inna doradzona przez Was.
3. Mama zakupiony statyw ale myslalem nad kupnem pilota Sony RMT-DSLR1 choć nie wiem czy on bedzie mi współgrał z moim aparatem.
Dziekuje za zainteresowanie i czekam na porady
Pozdrawiam
oooo dzieki za porade.
Co do lampy masz racje chyba lepiej dolozyc i kupic lepsza lampe, a co do obiektywu no to wlasnie mam dylemat bo kolega ma alfe 55 i obeiktyw 55-200 i mega jest niezadowolony z tego obeiktywu i wlasnie polecano mi 75-300 wiec teraz to juz wogule nie wiem co zrobic.
Witam,
Na początek to proszę o zakładanie tematów z sensownym tytułem - gdyby każdy kto potrzebuje pomocy tak właśnie tytułował swoje wątki, mielibyśmy bałagan, że HEJ!
Pilot Sony RMT-DSLR1 jak najbardziej nadaje się do 390.
http://www.sony.pl/product/dsa-other-ac ... ompatibles
Pozdrawiam,
zelek620 napisał(a):
kolega ma alfe 55 i obeiktyw 55-200 i mega jest niezadowolony z tego obeiktywu i wlasnie polecano mi 75-300 wiec teraz to juz wogule nie wiem co zrobic.
Lajam napisał(a):
Witam,
Na początek to proszę o zakładanie tematów z sensownym tytułem - gdyby każdy kto potrzebuje pomocy tak właśnie tytułował swoje wątki, mielibyśmy bałagan, że HEJ!
Pilot Sony RMT-DSLR1 jak najbardziej nadaje się do 390.
http://www.sony.pl/product/dsa-other-ac ... ompatibles" target="_blank
Pozdrawiam,
piotruso napisał(a):
zelek620 napisał(a):
kolega ma alfe 55 i obeiktyw 55-200 i mega jest niezadowolony z tego obeiktywu i wlasnie polecano mi 75-300 wiec teraz to juz wogule nie wiem co zrobic.
No to jeżeli masz kolegę z tym obiektywem pożycz go od kolegi na dzień, dwa, porób zdjęcia w sytuacji w jakiej chcesz go używać. Możesz podejść też do najbliższego salonu Sony, sklepu, gdzie sprzedają obiektywy z mocowaniem do Sony i popróbować swoje body z innym szkłem. Może coś wybierzesz.
zelek620 napisał(a):
wlasnie testowalem 55-200 a nie mialem mozliwosci wyprobowania innego o podobnych parametrach.
piotruso napisał(a):
zelek620 napisał(a):
wlasnie testowalem 55-200 a nie mialem mozliwosci wyprobowania innego o podobnych parametrach.
No to moje zdanie jest takie: jeżeli po zabawie 55-200 nie jesteś z niego zadowolony to zbieraj na co najmniej Tamrona 70-300 (ale tego nowego SP Di VC USD).
zelek620 napisał(a):
no no rozumiem a czym sie roznie obeiktyw SAM od tego samego bez tego napisu