Podziel się wrażeniami!
Nie jestem onanistą sprzętowym, nie przywiązuję zbytniej wagi do zewnętrznych cech sprzętu, ale mam pewien dylemat. Czy body A580 może skrzypieć? Na początku jakoś nie przywiązywałem do tego zbytniej wagi, ale czytając testy tej puszki, że wszystko super dopasowane, ergonomia na 5, nic nie trzeszczy, chyba mam pewne wątpliwości, bo u mnie mniej lub więcej(zależnie od temperatury), ale trzeszczy. Jakoś mi to latało, do momentu jak będąc na spotkaniu z Pawłem Pierścińskim, za każdym razem gdy sięgałem po puszkę, ktoś odwracał się w moją stronę.Fakt, że cisza była jak makiem zasiał i temperatura była powyżej 30 stopni, ale nie zmienia to faktu, że spasowanie w puszce nie jest wysokich lotów. Kiedy biorę do ręki A350 to połączenie górnej pokrywy i boku(w okolicy spustu migawki) jest jedną przylegającą linią,a w A580 jest widoczna szczelina i zawsze coś trzeszczy gdy biorę do ręki. Dlatego mam pytanie do użytkowników A580 czy mają tak samo?
Pozdrawiam.
W a580, którą mam nic nie trzeszczy
kris napisał(a):
W a580, którą mam nic nie trzeszczy
Sprawa losowa - mało ich było, ale zdarzały się trzeszczące egzemplarze...
Moja A300 skrzypi jak nienaoliwione drzwi, ale mi to nie przeszkadza
stasiek2002 napisał(a):
Moja A300 skrzypi jak nienaoliwione drzwi, ale mi to nie przeszkadza
Deviant napisał(a):
Sprawa losowa - mało ich było, ale zdarzały się trzeszczące egzemplarze...
akamel napisał(a):
Klienci wnosili jakieś pretensje gwarancyjne?
moja też trzeszczy trochę ale mam nadzieję że się dotrze
Wczoraj przyszła do mnie nowa 580tka i muszę stwierdzić że u mnie trzymanie gripa powoduje zatrzeszczenie. Irytuje mnie to dość znacznie. Dodatkowo dołączę się do tematu odnośnie rozterek w innej sprawie. Obejrzałem moją nową i zauważyłem kilka rzeczy. Mianowicie: na gumowej zaślepce złącza DC IN zauważyłem głęboką ryskę. Ryski zauważyłem też na tym metalowym pierścieniu gdzie montuje się obiektyw. Innych podobnych śladów nie ma. Mieliście takie rzeczy na nowych aparatach ? Możliwe że powstały one w fazie składania/testowania w fabryce Sony ? Dodatkowo na lampie błyskowej jest mała kropka jakby powstała podczas odlewu tego plastiku flasha. Macie coś takiego i czy może mieć to wpływ na błyskanie lampy ?
Niedawno stałem się posiadaczem A580 i również jest problem ze skrzypieniem, trzeszczeniem właśnie podczas trzymania gripa. Po dołożeniu lampy (czyli dodatkowych gramów) problem tylko narasta (wiadomo trzeba trochę mocniej złapać). Coś wątpię, ze to z czasem minie. Można reklamować coś takiego? próbował ktoś?