Podziel się wrażeniami!
Witam, czy będzie możliwość aktualizacji oprogramowania lub modernizacji Tv KDL-52HX900 aby zainstalować Skype.....czy już tylko zmiana odbiornika na nowszy?, a przy okazji jaka jest częstotliwość odświeżania obrazu w tym modelu są dwie wersje 200 HZ podaje Sony a sprzedawcy 400 Hz możne ktoś wie jak jest naprawde ???
Marek
Dobrze, że wspomniałeś o różnych objawach dla BR i TV w przypadku nieobsługiwanego formatu plików. Być może będzie to mobilizacja dla Sony do poprawienia tego niewielkiego szczegółu.
Pozdrawiam
cogito
Witam,
Czy jest możliwe "zmuszenie" telewizora KDL-40HX800 do zainstalowania oprogramowania innego modelu pozwalającego na rozmowy przez Skype?
Będę wdzięczny za wszelkie info.
Nie ma takiej opcji.
To znaczy, nie ma takiej opcji w telewizorze czy jest to po prostu niemożliwe ze względu na ograniczenia hardwerowo-softwerowe? Mam również na myśli "oszukanie" telewizora w taki sposób aby przyjął aktualizację.
Nie sądzę, aby była możliwość podmiany oprogramowania, czy też oszukania telewizora. Lepszym wyjściem będzie zakup wspomnianego już Blu-ray'a BDP-S780.
Mylagos poleca dobre rozwiązanie A nie da się nic wykombinować ze względu na ograniczenia sprzętowe. No i tego typu kombinacje mogą nie wyjść "na zdrowie" dla telewizora.
Tak się składa, że posiadam już BDP-S570, który kupiłem niecały rok temu więc kupno nowego odtwarzacza nie wchodzi w gre. Telewizor też mam niecały rok. Uważam, ze to trochę nie fair, że Sony nie zapewniło aktualizacji Skype ani do TV, ani do odtwarzacza Blu-ray, choć są całkiem świeże. Ciężko mi uwierzyć, że chodzi o ograniczenia sprzętowe bo i tak trzeba kupić kamerkę. Pewnie taka strategia. No cóż. Następnym razem, wezmę pod uwagę inne marki choćby Samsung.
Gdyby ktoś jednak z tego forum lub z pracowników Sony wiedział dlaczego nie uaktualniono TV KDL-40HX800 ani odtwarzacza BDP-S570 do Skype, to będę wdzięczny.
Czesc,
Kupilem KDL52HX900 w tym roku w marcu a teraz jest seria HX920, no i tez nie da sie go zaktualizowac do Skype, nie odtwarza na ta chwile MKV, nie dopatrywalbym sie zlej woli producenta w braku aktualizacji do najnowszych funkcji, nowe tv i br maja wieksze mozliwosci co widac nawet w tym ze oprogramowanie mimo wiekszej ilosci funkcji dziala szybciej...
Coprawda ciezko jest dokopac sie do specyfikacji sprzetu ktory to obsluguje ale napewno jest krojony na miare, to nie PC ktory jak kupujesz najnowszy starczy na 3-4 lata bo ma pewien zapas mozliwosci...
I co zrobic? Tak juz jest jak postep jest szybki, co rok to nowinki.. Z jednej strony cieszy z drugiej strony zakup TV teraz nie jest na pokolenie tak jak kiedys...
daareek napisał(a):
Czesc,
I co zrobic? Tak juz jest jak postep jest szybki, co rok to nowinki.. Z jednej strony cieszy z drugiej strony zakup TV teraz nie jest na pokolenie tak jak kiedys...
Ja też jestem za postępem. Ale raczej za takim rozsądnym. Najpierw badamy, potem wprowadzamy. Sony widać ma podobną filozofię bo wprowadza dodatkowe funkcje nieco później niż konkurencja ale ich poziom jest rewelacyjny. Wystarczy popatrzeć po tym co znajduje się w zawartości internetowej. A na dzień dzisiejszy najbardziej czekam na nowe modele z Androidem na pokładzie