Podziel się wrażeniami!
Witam, czy będzie możliwość aktualizacji oprogramowania lub modernizacji Tv KDL-52HX900 aby zainstalować Skype.....czy już tylko zmiana odbiornika na nowszy?, a przy okazji jaka jest częstotliwość odświeżania obrazu w tym modelu są dwie wersje 200 HZ podaje Sony a sprzedawcy 400 Hz możne ktoś wie jak jest naprawde ???
Marek
Tak do końca to nie jest to ani 200Hz ani 400Hz. Funkcja ta prawidłowo nazywa się Motionflow 400 PRO. Zapewne wiesz na czym polega dodawanie generowanych klatek pomiędzy te oryginalne więc pominę szczegółowe opisy. A jeśli jednak chcesz poczytać to śmiało pytaj
Póki co nie widzę informacji o Skype dla Twojego modelu tv. Lista tych, dla których do tej pory można zaktualizować soft o funkcję Skype znajduje się w poście Zimnego: KLIK
PS: zamiast zmieniać TV na nowszy możesz zakupić odtwarzacz BR z funkcją Skype.
Widać, że skype w tv cieszy się sporym zainteresowaniem Ale spokojnie Ty też będziesz mógł prowadzić długie rozmowy wystarczy, że dokupisz BDP-S780, który jako jedyny Blu-ray da taka możliwość.
tak tylko po co blue -ray skoro mam ps3
gumbas77 napisał(a):
tak tylko po co blue -ray skoro mam ps3
BR S780 to w sumie calkiem nieglupi pomysl "aktualizacji" dla posiadaczy HX900!
Skype, przegladarka, ladniejsze odtwarzanie video po sieci... Sam tak zrobilem i jestem zadowolony...
daareek napisał(a):
... ladniejsze odtwarzanie video po sieci...
Ano "ten sam" material np. z vod.tvp.pl odtwarzany BR BDP-S780 i TV KDL52-HX900 zdecydowanie ladniej wyglada odtwarzany za pomoca BR niz TV (chodzi o subiektywna jakosc obrazu, plynnosc itp jest identyczna), mimo ze ostatecznie na tym samym TV jest wyswietlany...
Pisze "ten sam" bo nie wiem czy stream ma identyczne parametry, moze BR sobie zapodaje jego inne parametry - chodzi o ten sam material video z danego serwisu (odcinek).
A to dla mnie ciekawostka:) Masz świetny telewizor i równie dobry odtwarzacz. Na tej podstawie sądziłem że jakość pochodząca z zawartości internetowej będzie tak samo dobra na obu urządzeniach.
Pozdrawiam
cogito
BR jest zdaje sie nieco nowszy niz TV, moze to co potrafi S780 potrafi tez HX920, a HX900 zostal troche w tyle...
Nie jest to jakas powalajaca roznica w jakosci, ale na tyle widoczna ze teraz material z sieci ogladam za pomoca BR.
Inna sprawa ze BR udalo mi sie pare razy na roznych dziwnych plikach zawiesic tak ze pomoglo jedynie wyjecie wtyczki, a TV po jakims czasie po prostu stwierdzal ze nie potrafi czegos odtworzyc (fakt ze rozpoznaje i potrafi odtworzyc poprawnie duzo mniej formatow).