anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY KDL-42W655A - problem z internetem - zapchana pamięć ?

profile.country.PL.title
rezker
Poszukiwacz

SONY KDL-42W655A - problem z internetem - zapchana pamięć ?

Cześć,

mam następujący problem z telewizorem Sony KDL-42W655A - po skonfigurowaniu internetu wszystkie aplikacje działają i można połączyć się z internetem (Youtube, Netflix etc).

Niestety po kilkudniowym oglądaniu Netflixa telewizor najpierw przerywa oglądanie filmu wyświetlając komunikat:" Mamy obecnie problem z odtwarzaniem tego tytułu. Spróbuj ponownie później lub wybierz inny tytuł ".

Dział techniczny poradził przeprowadzenie automatycznej inicjalizacji, co pomogło dosłownie na chwilę i problem wrócił (nie chciał działać Netflix i inne aplikacje, a test połączenia z internetem kończył się niepowodzeniem).

Początkowo myślałem, że problem jest z samym internetem, ale dostawca wszystko dokładnie sprawdził i po jego stronie nie ma żadnego problemu. Następnie myślałem, że to problem z kartą sieciową telewizora, ale wykonanie pełnego resetu do ustawień fabrycznych całkowicie rozwiązało problem. Niestety kilka dni oglądania Netflixa i problem wraca. Zrobię reset do ustawień fabrycznych i wszystko znów działa, by po paru dniach wróciły problemy.

Podejrzewam wieć, że telewizor ma problem z zapchaniem pamięci po intensywnym oglądaniu Netflixa.

Czy wie ktoś jak się uporać z tym problem ? Da się jakoś rozszerzyć tą pamięć np. poprzez podłączenie pendrive pod usb ?

Z góry dzięki za pomoc.

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
stanley50
Użytkownik

Mamy też ten telewizor i żona ogląda Netflikxa, może nie tak intensywnie, wnuczka Youtube ale od nowości t.z. od maja 2013 nie był przywracany do ustawień fabrycznych i nigdy nic się z nim nie działo. Z resztą za nim usunęli z niego aplikacje Playera czy Ipli to też często były oglądane. Acha, telewizor mam połączony przez Wi-Fi.

profile.country.PL.title
rezker
Poszukiwacz

No to jeśli u Ciebie jest bez problemów, to już nie wiem co może być przyczyną.

profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Cześć, poprosiłam o poradę wsparcie techniczne. Dam znać jak pojawi się podpowiedź.

profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Poniżej odpowiedź:

Innym sposobem na czyszczenie pamięci podręcznej jest odłączenie telewizora od prądu na 2 minuty.

W odpowiedzi na możliwość przekierowania pamięci podręcznej na urządzenie zewnętrzne, niestety nie ma takiej możliwości.

profile.country.PL.title
rezker
Poszukiwacz

Niestety to nie rozwiązuje porblemu ponieważ telewizor jest codziennie wyłączany na noc.

Więc może problem leży gdzieś indziej ?

profile.country.PL.title
ZambrzyckiZ
Poszukiwacz

problem leży w skopanej aplikacji (pisał ją jakiś imbecyl) i w niczym innym. Także sony wraz z netflixem niech się biorą za pisanie poprawek