- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
SONY KDL-42W655A - problem z internetem - zapchana pamięć ?
Cześć,
mam następujący problem z telewizorem Sony KDL-42W655A - po skonfigurowaniu internetu wszystkie aplikacje działają i można połączyć się z internetem (Youtube, Netflix etc).
Niestety po kilkudniowym oglądaniu Netflixa telewizor najpierw przerywa oglądanie filmu wyświetlając komunikat:" Mamy obecnie problem z odtwarzaniem tego tytułu. Spróbuj ponownie później lub wybierz inny tytuł ".
Dział techniczny poradził przeprowadzenie automatycznej inicjalizacji, co pomogło dosłownie na chwilę i problem wrócił (nie chciał działać Netflix i inne aplikacje, a test połączenia z internetem kończył się niepowodzeniem).
Początkowo myślałem, że problem jest z samym internetem, ale dostawca wszystko dokładnie sprawdził i po jego stronie nie ma żadnego problemu. Następnie myślałem, że to problem z kartą sieciową telewizora, ale wykonanie pełnego resetu do ustawień fabrycznych całkowicie rozwiązało problem. Niestety kilka dni oglądania Netflixa i problem wraca. Zrobię reset do ustawień fabrycznych i wszystko znów działa, by po paru dniach wróciły problemy.
Podejrzewam wieć, że telewizor ma problem z zapchaniem pamięci po intensywnym oglądaniu Netflixa.
Czy wie ktoś jak się uporać z tym problem ? Da się jakoś rozszerzyć tą pamięć np. poprzez podłączenie pendrive pod usb ?
Z góry dzięki za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mamy też ten telewizor i żona ogląda Netflikxa, może nie tak intensywnie, wnuczka Youtube ale od nowości t.z. od maja 2013 nie był przywracany do ustawień fabrycznych i nigdy nic się z nim nie działo. Z resztą za nim usunęli z niego aplikacje Playera czy Ipli to też często były oglądane. Acha, telewizor mam połączony przez Wi-Fi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No to jeśli u Ciebie jest bez problemów, to już nie wiem co może być przyczyną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć, poprosiłam o poradę wsparcie techniczne. Dam znać jak pojawi się podpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Poniżej odpowiedź:
Innym sposobem na czyszczenie pamięci podręcznej jest odłączenie telewizora od prądu na 2 minuty.
W odpowiedzi na możliwość przekierowania pamięci podręcznej na urządzenie zewnętrzne, niestety nie ma takiej możliwości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety to nie rozwiązuje porblemu ponieważ telewizor jest codziennie wyłączany na noc.
Więc może problem leży gdzieś indziej ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
problem leży w skopanej aplikacji (pisał ją jakiś imbecyl) i w niczym innym. Także sony wraz z netflixem niech się biorą za pisanie poprawek