anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

sony EX302 a dysk zewnętrzny

reniajacek
Początkujący

sony EX302 a dysk zewnętrzny

Witam. Dlaczego mój telewizor "widzi" podłączoną pamięć USB a nie widzi dysku zewnętrznego? Nie tylko nie odtwarza, on go w ogóle nie widzi :|

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Może Twój dysk potrzebuje większego napięcia niż to dostarczane przez TV? Podepnij zewnętrzne zasilanie do dysku.
Druga sprawa to sformatowanie dysku w FAT a nie w NTFS. NTFS póki co widzi mało urządzeń od Sony ale na szczęście powoli się to zmienia.

marcio-----
Początkujący

Ja również posiadam ten telewizor i generalnie jestem z niego zadowolony.Jeżeli chodzi o dyski zewnętrzne to też go nie widzi ,pendrivy czyta bez problemu (z nielicznymi wyjątkami) nawet te 16gb ,ale filmy w formacie avi 720 p nie przekraczające 2 gb nie czyta (nie obsługuje takiej ilości klatek) chyba związane to jest z prędkością przesyłu danych przez pendriva.Ale do rzeczy mam pytanie: 20 maja 2011 pokazała się aktualizacja do tego telewizora M8.727 czy nie wie ktoś może jakie usprawnienia wprowadza , bo jest na stronce napisane ogólnie ,może obsługa plików NTFS bo chciałbym wykorzystać to że to telewizor hd i móc podłączyć dysk z takimi plikami. Mój szwagier kupił niedawno 32" samsunga i czyta mu wszystko i pendrivy i twarde dyski bez żadnego formatowania na FAT 32. a po wakacjach przymierzam się do zakupu większego telewizora i obawiam się że może to nie być sony.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

marcio napisał(a):

może obsługa plików NTFS

Podejrzewam, że nie pojawi się aktualizacja dodająca obsługę NTFS. Jednak to są tylko moje przypuszczenia. Obecnie rozwiązaniem będzie dodatkowe urządzenie obsługujące NTFS - np. odtwarzacz multimedialny, czy odtwarzacz Blu-ray.

marcio napisał(a):

Mój szwagier kupił niedawno 32" samsunga i czyta mu wszystko i pendrivy i twarde dyski bez żadnego formatowania na FAT 32.

Każdy telewizor charakteryzuję się różnymi cechami i rozwiązaniami. Jeśli priorytetowo traktujesz NTFS, nie akceptujesz rozwiązań z odtwarzaczem Blu-ray (napisałeś, że chcesz wykorzystać możliwości telewizora HD - nie ma lepszego obrazu, niż obraz z Blu-ray), ani z odtwarzaczem multimedialnym lub DLNA - wybierz model który spełnia Twoje wymagania. EX302 ma inne zalety.