anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY 37EX401 i PlayStation 3 - Problem

Shouces
Początkujący

SONY 37EX401 i PlayStation 3 - Problem

Witam. Posiadam od niedawna telewizor SONY Bravia 37EX401 oraz konsolę PlayStation 3. Mam problem z podłączeniem jej do telewizora przez kabel HDMI. W momencie przełączenia na wyświetlanie przez HDMI na telewizorze wyskakuje komunikat "Poza zakresem". Na innym telewizorze tak podpięta konsola działa bez problemu. Przeczytałem na brytyjskim forum SONY, że przyczyną może być kabel HDMI jednak sprawdzałem na dwóch kablach z brakiem efektu. Kupiłem nawet kabel SONY dedykowany dla konsoli PS3 (model DLC-HD20P) i niestety również nic nie pomogło. Telewizor wykrywa konsolę w "Sync Menu", mam możliwość sterowania za pomocą pilota od TV jednak obrazu i dźwięku przez HDMI dalej nie ma. Jestem już po dwóch rozmowach z konsultantami, którzy rozłożyli ręce i odesłali mnie do serwisu. Aktualizowałem telewizor, przywracałem ustawienia fabryczne niestety z mizernym skutkiem. Proszę o pomoc i pozdrawiam.

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj, czy masz jakieś inne urządzenia podłączone do LCD przez HDMI? Czy one działają prawidłowo? Jak sprawdzałeś konsolę, to przez HDMI?

Shouces
Początkujący

Tak, podpinałem np. komputer i odtwarzacz BR. Dowiedziałem się, że jest to prawdopodobnie wina jakiegoś zabezpieczenia HDCP.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Dziwna sytuacja. Teoretycznie konsola sama wykrywa dopuszczalny sygnał i taki nadaje. Telewizor odbiera wszystkie rodzaje sygnału, jakie potrafi przesłać konsola. Więc coś tu całkowicie się nie zgadza. Moim zdaniem poza przywróceniem ustawień fabryczny, zainstalowaniem nowego oprogramowania na PS3 i w LCD, zmianą kabla - nic nie można zrobić. Nie ma funkcji w telewizorze i w PS3 która pozwalałaby na takie kombinowanie z sygnałem.
Spróbuj jeszcze raz podłączyć wszystko, na sprzęcie wyłączonym z prądu - musi być wyłączony. Jeśli nie działa, wezwij serwis, może port HDMI jest uszkodzony.