Podziel się wrażeniami!
Witajcie!Mam do was parę pytań odnośnie 3D
-Czy okulary Sony TDG-BR100 można zastąpić Sony TDG-BR50?
-Czy filmy 3D można wyświetlać prosto z pamięci flash czy konieczne jest kupienie blu-ray
-Czy jak podłącze XBOX 360 zwykłym kablem to będę mógł grać w 3d?Czy konieczne jest HDMI
-Czy filmy z CHOMIKUJ będę działały?
Można zrobić taką zamianę z okularami z tym, że te drugie są przeznaczone dla dzieci. O ile wejdą na głowę to nie widzę przeszkód.
Jak będziesz na tej pamięci flash miał materiał 3D, i pamięć będzie obsługiwana przez TV to owszem, będzie działać. W przypadku Sony problemem jest to, że TV widzi pamięci sformatowane w FAT32 a to z kolei ogranicza maksymalną wielkość pliku do 4Gb.
Do osiągnięcia efektu 3D konieczny będzie kabel HDMI.
Na czym mają działać te filmy? Chodzi o pobieranie ich gdzieś, czy o odtwarzanie tek jak na YouTube?
Ale jak ten zwykły kabel wyświetla w FULL HD to wraz potrzeba HDMI
Podobno różnica między kiepskim kablem a takim HDMI z wyższej półki jest diametralna i bardzo widoczna, więc chyba warto tym bardziej, że chcesz oglądać 3D
Jaki "zwykły kabel" masz na myśli? I jaką wersję masz xboxa. HDMI Jest w xbox "wersja Elite – model dostępny w Polsce od trzeciego kwartału 2007 r., nowa wersja Premium produkowana od sierpnia 2007 r. oraz wersja Arcade".
Znalazłem odpowiedz na moje pytanie.Nie potrzeba kabla HDMI aby grać w 3D wystarczy zwykły component
Nie potrzeba kabla HDMI aby grać w 3D wystarczy zwykły component
Pewnie nie testował bo wiedziałby że mija się to z celem, odnośnie 3D to musi być kabel HDMI co najmniej w wersji 1.3 (przynajmniej musi być takim kablem podłączone źródło żeby w TV uaktywniła się funkcja 2D->3D).