Podziel się wrażeniami!
witam, proszę o informację jak przeglądać zdjęcia poprzez USB, pozdrawiam
Nagrywasz zdjęcia na pendriva - ważne aby był sformatowany w systemie FAT32, wkładasz do złącza, czekasz chwilkę by TV wykrył sprzęt. Wchodzisz do Menu, przesuwasz się w lewo na zakładkę zdjęcia i tam wyszukujesz ikonki USB (powinna być na samym dole), potwierdzasz środkowym klawiszem na pilocie i masz pokazaną zawartość urządzenia. Jeżeli są katalogi to są pokazane w pierwszej kolejności, poniżej bezpośrednia zawartość. Wybierasz plik i oglądasz.
Dodam że telewizor odtwarza nawet RAWy z aparatów Sony
Dzięki wszystkim za podpowiedź zaraz zabieram się do przeglądania zdjęć - jeszcze raz wielkie dzięki - pozdrawiam
Szczupic napisał(a):
Troszkę odkopię wątek, mam 37EX521, jeśli zdjęcia są prosto z aparatu to przegląda się fajnie, jeśli są obrobione lub zostanie usunięty EXIF to telewizor już nie chce ich wyświetlać. Jest na to jakaś rada?
Zimny napisał(a):
Szczupic napisał(a):
Od siebie dodam, że RAWy są wczytywane stosunkowo szybko
bachciu napisał(a):
Troszkę odkopię wątek, mam 37EX521, jeśli zdjęcia są prosto z aparatu to przegląda się fajnie, jeśli są obrobione lub zostanie usunięty EXIF to telewizor już nie chce ich wyświetlać. Jest na to jakaś rada?
cogito zdjęcia są zapisane jako jpg usunięcie exif to był eksperyment. Wielkość zdjęcia jak z aparatu tylko, że zdjęcie po drobnych poprawkach zostało zapisanie przez program do obróbki zdjęć nie należący do rodziny sony Spróbuję je jeszcze zmniejszyć może wyświetli... innych pomysłów na zmuszenie telewizora do wyświetlenia zdjęć nie mam... za to miniaturki pokazuje
Być może Twój program zmienia coś w zapisie pliku poza samymi walorami estetycznymi. Spróbuj porównać wszelkie dane z pliku prosto z aparatu i takiego po obróbce. Może uda Ci się znaleźć newralgiczny parametr. Może chodzi o przestrzeń kolorów? A może o rozdzielczość?