Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam pytanie o ustawienie samoczynnego wyłączania po określonym czasie w KDL-32EX401. Mam ustawione na 4godz a samo bez mojej ingerencji zmienia się na 2godz.
I drugi temat innego telewizorka: modelu KDL-22P5500K. W nim też jest problem z zapamiętaniem ustawienia ale chodzi o tryb pracy. Mam ustawiony na DOM (i obraz STANDARDOWY) a samoczynnie zmienia się na SKLEP (i obraz ŻYWY). W obu telewizorach zmiany pojawiają się różnie: czasem 1,2 lub 3 dni.
W czym tkwi problem, że telewizory nie pamiętają ustawień?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Telewizory nie powinny tak się zachowywać. Jeśli to się dzieje na dwóch telewizorach, możesz mieć coś z zasilaniem, niestabilne czy coś. Na początek przywróć ustawienia fabryczne w tych modelach. Jeśli nie pomoże kup jeden przedłużacz z filtrem przeciwprzepięciowym, lub przeciwzakłóceniowym i zobacz czy będzie poprawa.
Oba telewizory były już wcześniej przeze mnie ustawiane od nowa i nie pomogło. Jeżeli chodzi o zasilanie to podpięte są do listw (dwie oddzielne - dwa oddzielne pokoje) Belkina PureAV także to bym wyeliminował. Dostałem informację z serwisu Sony, żeby wgrać do 32" nowy soft z USB a z "maluchem" 22" udać się do serwisu do sprawdzenia. Wgranie nowego softu pewnie pomoże ale później trzeba ustawiać od nowa kanały bo korzystam z kablówki a to analog+cyfrowe razem około 130
Jeśli pomoże, to warto się "chwilę" przemęczyć. Dziwny zbieg okoliczności, ciekawe jak się rozwiąże sytuacja. Daj znać czy jest poprawa.
Jak znajdę trochę czasu to się tym pobawię - do 32 wgram soft a w 22 zrobię aktualizację i poustawiam wszystko od nowa bo też mi to nie daje spokoju - niby nic a denerwuje. Jak zrobię to napiszę jak się zachowują.
Najlepiej jak wszystko działa tak jak powinno. Często szczegóły, niby drobnostki a mają wpływ na dalsze zadowolenie. Więc warto się tym zainteresować.
Witam ponownie,
Dzisiaj wgrałem nowe oprogramowanie M8.722 do 32EX401. Aktualizacja przebiegła pomyślnie.
Wbrew temu co jest napisane, że telewizor straci ustawienia kablówki
a zostawi ustawienia użytkownika tak się nie stało. Jest całkiem odwrotnie Zostały wszystkie kanały zarówno analogowe jak i cyfrowe, stracił natomiast wszystkie ustawienia użytkownika (obrazu, dźwięku, itd.).
I tak zrobiłem jeszcze raz powrót do ustawień fabrycznych oraz automatyczną inicjalizację.
Zobaczymy czy teraz będzie pamiętał ustawienie automatycznego wyłączania w oszczędzaniu energii.
P.S. Tak na marginesie nie wiem co daje plik aktualizacji bo jak na razie nie zauważyłem
żadnych zmian.
pietras napisał(a):
P.S. Tak na marginesie nie wiem co daje plik aktualizacji bo jak na razie nie zauważyłem żadnych zmian.