Podziel się wrażeniami!
Witam
W dniu dzisiejszym zobaczyłem na moim XMB że mam odświeźyć ponownie zawartość internetową. Po wybraniu tej opcji okazało się, że telewizor nie może się połączyć z zawartością internetową - podaje jakiś błąd SONY 2200.
Nic w konfiguracji nie zmieniałem. Wszystko cały czas działało jak powinno i naraz taka rzecz ...
Konfiguracja była stabilna przez kilka miesięcy, choć nie najprostsza - TV podłączony kablem z laptopem, który był podłączony bezprzewodowo z routerem. Cały czas wszystko hulało i ipla i TVN.
Czy komuś też nagle "wywaliła" się konfiguracja ?
Gdzieś na forum już poruszany był taki problem...
Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne. To powinno pomóc. Problem o którym mówisz pojawia się sporadycznie przy aktualizacji.
Niestety przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło.
W takim razie pokombinujmy od strony rutera a nie TV. Włącz w ruterze UPnP i DHCP. Możesz też sprawdzić przy okazji czy nie masz żadnego nowego firmware dla rutera. Może też pomóc zwykły reset rutera. Kiedyś miałem taki przypadek, że komputer stacjonarny łączył się przez ruter normalnie a laptop już nie i właśnie jego restart okazał się lekarstwem.
Mam jeszcze jeden pomysł. Mój provider zmienia konfigurację i może zablokował udostępnianie połączenia internetowego - czytałem na forach, że coś takiego jest możliwe ustawienie TTL 1.
Ja mam połączenie przez router - laptop - telewizor, więc to bardzo możliwe. Skoro cały czas konfiguracja chodziła i naraz się wysypało, to pewnie tu jest pies pogrzebany. Napiszę do providera i zobaczymy.
Narazie dzięki za wszystkie rady.
Masz rację, może to być wina providera
Powodzenia.
Czy możesz sprawdzić połączenie z wyłączeniem laptopa (telewizor bezpośrednio do routera)?
Błąd SONY 2200 bardzo często świadczy o błędnej konfiguracji routera (w Twoim przypadku może to być również laptop - on udostępnia połączenie). Na początek wyłącz router na min. 10 sekund i spróbuj ponownie połączyć się. Jeśli nie da się, zresetuj ustawienia routera. Możesz również ustawić przydzielanie adresu IP na "dynamiczne".
Czy pomogło?
Dziś w końcu wszystko ruszyło. U providera zmieniona została konfiguracja, a router ustawiony przez nich był na stare ustawienia. Po przekonfigurowaniu routera na nowe ustawienia providera (przez jego pracowników) wszystko hula jak dawniej.
Więc problem nie dotyczył telewizora
Dzięki wszystkim za zaangażowanie