Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam kilka pytań :
Ktoś korzystał z płatnych kanałów (koncertów na żywo, filmów) ?
po rejestracji TV na stronie INTERNET.SONY.TV podaniu kodu wyświetlonego z TV, wyglądało wszystko ok - czyli na www miałem nr i typ TV a na TV pokazał się napis, że zostałem zarejestrowany, ale to nic nie zmieniło, nie było dodatkowych materiałów, więc zarejestrowałem się na stronie partnerów sony.. ale już tam trzeba płacić - dlatego to pytanie
Nie działa mi przycisk analog/digital - zero reakcji - tak ma być ?
Jak zrobić upgrade softu w TV ?
Zgodziliście się na monitorowanie korzystania z pilota i wysyłania danych ?
ja tak i widzę na routerze, że cały czas transmisje danych między TV a siecią nawet jak oglądam kablówkę i przez godzinę nie ruszam pilota
Strona firmowa Sony wyświetla się z koszmarnie małą czcionką - jak to zmienić?
Ciekawe jest to, że jakość obrazu z IPLA HD jest dużo wyższa niż z kablówki - to mnie zaskoczyło.
Dziękuje za ew. sugestie TV mam 10 dni, więc kompletny laik
46EX520
poz.
Witaj,
zizi napisał(a):
Ktoś korzystał z płatnych kanałów (koncertów na żywo, filmów) ?
zizi napisał(a):
Nie działa mi przycisk analog/digital - zero reakcji - tak ma być ?
zizi napisał(a):
Jak zrobić upgrade softu w TV ?
zizi napisał(a):
Ciekawe jest to, że jakość obrazu z IPLA HD jest dużo wyższa niż z kablówki - to mnie zaskoczyło.
Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi.
W m/c sprawdziłem w trybie serwisowym, że TV nówka
(wiem, że nie ten dział, ale trochę się łączy)
Patrząc na jakość HD z internetu... kopara mi odpadła i chcę kupić sobie BLU-RAY - mam nadzieję, że będzie podobnie... a może nie ?
Wstyd się przyznać ale nie widziałem filmu na BR.
Ew. co polecacie z SONY ? (chciałbym aby miał analogowe wyjścia, ew. optyczne do moich wzmacniaczy), no i tylko do filmów, do muzyki mam inny sprzęt, więc raczej z niskiej półki.
poz.
EDIT:
Znalazłem taki model: BDP-S480, ma analog i cyfrę - a może coś innego ?
zizi napisał(a):
Patrząc na jakość HD z internetu... kopara mi odpadła i chcę kupić sobie BLU-RAY - mam nadzieję, że będzie podobnie... a może nie ?
zizi napisał(a):
Wstyd się przyznać ale nie widziałem filmu na BR.
zizi napisał(a):
Ew. co polecacie z SONY ? (chciałbym aby miał analogowe wyjścia, ew. optyczne do moich wzmacniaczy), no i tylko do filmów, do muzyki mam inny sprzęt, więc raczej z niskiej półki.
Witam ponownie, jeszcze raz dziękuje za szybka odpowiedź - na innych forach to raczej nie działa
Podczas rejestracji odbiornika - transfer podany to ponad 44 Mb - czyli jest ok - więc jakość z netu jest maksymalna, może to przyczyna super obrazu.
Mam Yamaha RX-1200RDS + Vincent SV-233 + CD Sony SCD-XB770 + 2 x CD + Magnetowid + Kaseciak Sony (od 12 lat działa ) - cały sprzęt jest ustawiony do odsłuchu SACD, czyli z CD leci analog na do AV a fronty są podłączone do Vincent - czyli 6 kanałów - tak dziwnie bo mam kolumny które trudno wysterować (elektrostaty MAGNEPLANAR) - cały zestaw do odsłuchu muzyki jest super - kilka lat doświadczeń - od kilku lat nie zmieniany - bo nadal jest ok - no ale nie ma HDMI... stąd problem
..mam wolne łącza analogowe + kilka optycznych w AV
zależy mi tylko aby jakość obrazu by była wysoka + podłączenie do mojego sprzętu
.. trochę przespałem obraz... ale teraz... no jak można zobaczyć każdy włosek lub pieprzyk.. i to tylko z internetu..
polecam SACD - szkoda, że Sony się wycofało
Transfer z netu z jednej strony może wpłynąć na poprawę jakości (brak pikselozy), jednak ma większy wpływ na płynność. Film jest uruchamiany w momencie, gdy zapełni się bufor pamięci - czy nie zależnie od transferu część materiału zostanie ściągnięta i odtwarzana. Tak więc niezależnie od prędkości, czy 2MB, czy 20MB obraz powinien być taki sam.
Zestaw fajny, nawet bardzo. Doświadczenie, umiejętność dostosowywania urządzeń do własnych potrzeb - jest bezcenna
zizi napisał(a):
no ale nie ma HDMI... stąd problem
..mam wolne łącza analogowe + kilka optycznych w AV
zizi napisał(a):
zależy mi tylko aby jakość obrazu by była wysoka + podłączenie do mojego sprzętu
zizi napisał(a):
.. trochę przespałem obraz... ale teraz... no jak można zobaczyć każdy włosek lub pieprzyk.. i to tylko z internetu..
zizi napisał(a):
polecam SACD - szkoda, że Sony się wycofało
Dzięki za odpowiedź, kupie któryś z tych modeli, po 10 latach na kablówce każdy pewnie będzie miał obraz ok.. jak dla mnie
ja zbieram płyty SACD... (głównie wielokanałowe) na winylu nie da się w ciągu sekundy poczuć magie przestrzeni np: katedry Noterdam, w zwykłym salonie... wystarczy zamknąć oczy to po prostu trzeba usłyszeć...
pozdrawiam
zizi, daj znać jak coś już kupisz a przede wszystkim jak skonfigurujesz sprzęt do działania. Chętnie poczytam (a i Zimny pewnie też) jakie będą Twoje wrażenia:) A i wpadaj częściej do nas a na pewno zostaniesz ekspertem od SACD
Pozdrawiam
cogito
zizi napisał(a):
Dzięki za odpowiedź, kupie któryś z tych modeli, po 10 latach na kablówce każdy pewnie będzie miał obraz ok.. jak dla mnie
zizi napisał(a):
ja zbieram płyty SACD... (głównie wielokanałowe) na winylu nie da się w ciągu sekundy poczuć magie przestrzeni np: katedry Noterdam, w zwykłym salonie... wystarczy zamknąć oczy to po prostu trzeba usłyszeć...