Podziel się wrażeniami!
Witam forumowiczów.
Opisywałem problem cludingu w HX 820.W uzgodnieniu z Sony wymieniam ten model na HX
920.Ostatnio na forach zagranicznych wyczytałem ,że ten model też nie jest wolny od wad.
Wskazują na cimniejsze pasy podłużne szer. 1-2 cm bignące pionowo przez cała długość ekranu przy prawej i lewej krawędzi.Piszą też o lekkich jaśniejszych plamach w dolnych narożnikach.Czy problem występuje w produkcie z polskiej dystrybucji.Szczególnie czekam
na opnie Gmeru bo wiem że testował ten model.Nie chciłbym wpaść z deszczu pod rynnę.
Pozdrawiam Forumowiczów
Na początek odpowiedz sobie na jedno pytanie: szukasz telewizora do testowania czy do oglądania? Jeśli chcesz go testować to w każdym przypadku trafisz na jakiś szczegół z którego nie będziesz zadowolony. Dla wspomnianego modelu mogą to być rzekome pasy, dla konkurencji Full HD 3D które nie jest Full HD, dla jeszcze innego konkurenta rozdwajająca się ramka obudowy a dla innego paskudne buczenie. Jeśli chcesz go oglądać to po prostu uwierz w to co widzisz. Ideałem będzie sprawdzenie modelu na różnym materiale z różnych źródeł. Wtedy cyferki i opinie fachowców staną się nieistotne bo i tak będziesz wiedział, że oglądasz obraz z telewizora który Ci idealnie odpowiada.
Pozdrawiam
cogito
:smileyugeek:
Panowie, troszkę zbyt poważnie podchodzicie do 3D. To bardzo fajna i robiąca wrażenie technologia ale nie jest ona jeszcze idealnie dopracowana. Rynek chce 3D więc każdy producent sprzedaje 3D ale nie jest ono tak naprawdę rewelacyjnej jakości. W Sony jest już bardzo dobrze i oby tak dalej.
Co do samej obsługi klienta wydaje mi się, że Sony jest na bardzo wysokiej pozycji. Nie przeczę, trafiają się narzekania. Ale narzekań u konkurencji widzę sporo więcej.
Każdemu z Was proponuję sprawdzenie konkretnego egzemplarza przed zakupem. W Sony Center powinno się to udać bez problemów o ile nie traficie na bardzo duży wysyp klientów i brak wolnych pracowników. Skoro macie wątpliwości to chyba tak będzie najlepiej je rozwiać
Pozdrawiam
cogito
Niedawno w lutym tego roku kupiłem ten model tv i nie zauważyłem żadnych pasów podłużnych ani podświetleń jasnych w rogach dolnych ani górnych czerń jest jak smoła super i wszystko jak dotychczas łącznie z 3d z YouTube ok blurey Sony 480-tka też ok pozdrawiam Wszystkich.