- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Problem: Odtwarzacz fabryczny powoduje rozświetlanie całego ekranu przy pojawianiu się napisów zewnętrznych - nie da się z tego korzystać.
Inne odtwarzacze nie mają z tym problemu VLC, MXP PRO, KODI ale mają inne problemy m.in. to że żaden z nich nie obsługuje dźwięku DTS, DD, itp po ARC.
Reasumując - albo odtwarzacz fabryczny który psuje obraz, albo nic? Jestem w stanie zrezygnować z dzwięku przestrzennego (wystarczyłoby mi stereo rzobite na DPROLOGIC itp) ale problem w tym że jak film ma jedną ścieżkę dzwiekową np DTS to kazdy z w/w odtwarzaczy w ogóle nie odtwarza dźwięku.
Ktoś to jakoś rozwiązał? To paranoja bo nie da się oglądać filmów na tym TV
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Musisz w zaawansowanych ustawieniach obrazu, wyłączyć dynamiczny kontrast.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękuję za odpowiedź, w takim razie to błąd Playera, czekam na łatę do mojego modelu, na dziś mam aktualne oprogramowanie, próbowałem ściągnąć też ręcznie i TV twierdzi że jet aktualne, od zakupu ze 3 razy się aktualizaował. Chyba że samemu można jakoś wgrać nowsze, to będę kombinował.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przeczytaj:
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=289735
Zainstaluj wersję "*****ty"
http://mirrors.kodi.tv/test-builds/android/arm/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękuję! Uratowałeś mnie!!! U mnie nazywa się to "Zaawansowane zwkększenie kontrastu" po wyłączeniu wszystko jest już OK!
Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie, otóż używając wbudowanego playera, po włączeniu filmu o formacie np. 1920x800p ten player rozciąga obraz na cały ekran, czyli zamiast 800p daje 1080p tym samym obraz jest wydłużony. Nie wiem jak to zmienić, przypadkiem odkryłem że jak wejdę w ACTION MENU/WIDEO/OPCJE ODTWARZANIA/INFORMACJE to przy okazji wyświetlania info o odtwarzanym pliku jest miniatura obrazu w prawidłowych proporcajch, potem biorę BACK i obraz jest taki jak powienien być! No fajnie, tylko za każdym razem muszę to robić i jest to uciążliwe, wg mnie to jakiś błąd tego playera. W opcjach ACTION MENU/WIDEO jest opcja ROZCIĄGNIJ/DOPASUJ DO EKRANU ale to nie działa, wybranie którejktowlwiek powoduje tylko rozciąnięty obraz...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
zaktualizuj sobie oprogramowanie te rozciąganie jest poprawione teraz możesz tylko rozciągnąć domyślnie są oryginalne proporcje filmu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękuję za odpowiedź, w takim razie to błąd Playera, czekam na łatę do mojego modelu, na dziś mam aktualne oprogramowanie, próbowałem ściągnąć też ręcznie i TV twierdzi że jet aktualne, od zakupu ze 3 razy się aktualizaował. Chyba że samemu można jakoś wgrać nowsze, to będę kombinował.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pomoc lub help-informacja o systemie i tam jest zaznaczone jaką wersję oprogramowania posiada telewizor.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wczoraj wszedł update... odtwarzacz działa jak należy! Zmieniło się kilka dtali wizualnych w interfejsie i menu, np pasek głośności jest w innym miejscu, wg mnie w lepszym.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, były bardzo pomocne.