anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

mój telewizor "charczy" !

jumajeej
Początkujący

mój telewizor "charczy" !

WCzoraj w nocy oglądałem tv i usłyszałem dziwne "charczenie" ten jakże nie przyjemny dźwięk slychac najbardziej kiedy wyświetlany obraz jest jasny i slychac go tylko wtedy kiedy jest dość głośno ustawiony dźwięk. TO jeszcze Nic. KIedy przysluchalem się jeszcze bardzej usłyszałem w "tle" inne głosy jakby z innego programu. Czy to może być wina złego podłączenia cyfrowego dekodera czy jak czy co ? ibicia Pomocy !

18 ODPOW. 18
tomascor
Początkujący

Witam

Kolego podaj model TV!! i w jakiej konfiguracji masz sprzęt?? :

1. jakie źródło sygnału ?? ( dekoder , antena analogowa )
2. jakie okablowanie ( euro ,hdmi )
3. jakie ustawienia charakterystyki dźwięku ??

Pozdrawiam

jumajeej
Początkujący

ex710 32 cale
zródło sygnału : dekoder

kabel : euro

Dźwięk :
wejście docelowe : bieżące

tony wysokie: +10

Tony niskie: +10

Balans : środek

Dźwięk przestrzenny : wyłączony

Optymalizajca dźwięku : włączony

Automatyczna glośność : wyłączony

Korekta głośności : 0

To "buczenie" występuje tylko wtedy kiedy mam włączony dekoder, wtedy musze mieć dość głośno zrobiony TV , bo na "50" i najbardziej słyszalne jest kiedy na matrycy są jasne kolory, przy ciemnych kolorach "buczenie" ustępuje.......

profile.country.pl_PL.title
krzychnml
Początkujący

miałem podobny problem pomogła wymiana kabla euro i problem zginął :thumbsup:

jumajeej
Początkujący

tak tylko ja ten kabel dostałem do dekorera, to jest na zasadzie wypozyczenia , a moja kablówka ma sprzet mega kiepskiej jakosci te dekodery to jakies dno delikatnie mowiac wiec po kawlach tez nie mozna za duzo sie spodziewac.....

arik92
Użytkownik

Również stawiam na kabel bo miałem taki problem. Być może gdzieś na złączu euro nie ma dobrego styku i brakuje masy i przez to występuje to charczenie. Podmień kabel na inny i zobacz czy coś się zmieniło.

Głośność masz aż na 50? Czy taki sam poziom masz ustawiony dla wewnętrznego tunera TV.
U mnie na KDL-EX501 zarówno dla zwykłego tunera TV i jak źródeł zewnętrznych dźwięk nie przekracza 15.

jumajeej
Początkujący

yyyyy telewizor na 50 a dekoder mniej wiecej na polowe , wtedy dobrze słychac , jakbym zrobił tv na 15 i dekoder na maxa to nic by nie bylo słychac......

Zimny_
Użytkownik

Zalecam na początek wymianę kabli. Polecam również zainwestować w dekoder cyfrowy HD. Znacznie polepszy to jakość obrazu i dźwięku nawet na kanałach SD.

jumajeej
Początkujący

chetnie bym zaintestował ale mam kabłlowke....a nie chce zadnych anten, moja telewizja kablowa nie ma jeszcze w ofercie multirooma HD niestety, tak wiec jestem skazany na dekoder cyfrowy, no chyba ze macie jakis inny pomysł ? i czy mozecie mi pomoc w podłaczeniu mojego tv pod kompa ?

cogito.
Początkujący

Możemy:) Znajdziesz na pewno odpowiedź na forum bo kilka razy już to pytanie padało. Ale jeśli interesuje Cię jakieś nieopisana rozwiązanie to również pytaj. Widzę, że jest tu sporo osób dość głęboko siedzących w temacie więc na pewno ktoś się podzieli wiedzą ;-)