- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupić nowy telewizor czy się wstrzymać?
Cześć,
Droga ,,wysoka ciżbo"
Przychodzę do Was z zapytaniem, posiadam telewizor KD-55XF8596 z roku 2018.r. Mamy 2022r. i tak się zastanawia, czy aby go nie wymienić na ,,nowszy model". Chciałbym się dowiedzieć, czy gdybym kupił nowy telewizor marki SONY z tego roku odczułbym różnicę w obrazie? Czy zrobiłbym ,,wow!", czy te różnice nie są jeszcze takie duże Czy jeszcze poczekać kilka lat (w domyślę rok, max dwa)?
Dysponuje budżetem w wysokości 5000 - 7500zł. Myślałem nad 65x95K MINI-LED, ale jak zobaczyłem ceny za 75 i 85 - stwierdziłem, że podziękuję, bo mnie nie stać. Co prawda jeszcze 65 nie ma, ale przypuszczam, iż będzie około 12000zł kosztował.Myślałem, że jeszcze dam te 8000zł
Telewizor służy mi do oglądania filmów, netflix, HBOMax, Amazon. W domu mam Polsat i Canal+. Z racji, że jestem osobą z porażeniem mózgowym, wszelkiego rodzaju gry odpadają.
Czy zatem jest sens zmienić ten model, na nowszy - czy jeszcze poczekać, bo ,,jakieś kolosalnej różnicy nie ma?"
z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi w tym temacie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Siemano😊 jeśli nie odczuwasz jakiegoś problemu w działaniu telewizora.Lub póki co nic się nie dzieje Złego.Możesz jeszcze zostać z nim.A co do wyboru. Jak widzę, nie jesteś osobą która Gra.Więc dobrodziejstw HDMI 2.1 VRR nie wykorzystasz.Az tak,Co do wyboru napewno.Odczułbys pracę Androida bo jest ciut więcej Ramu i Procesor nowszy Napewno byś odczuł róznice w Obrazie Ale czy aż,tak? No nwm.) Jak coś mówimy o Sony Bravii)
A z polecanych mógłbym chyba polecić jak się nie boisz. Oledów
LG Oleda C1 🙂
i Bravie X90J
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja bym się zastanowił nad jakimś modelem Panasonica, bo jak czytam na tym forum ciągłe skargi na Sony to mam wątpliwości co do jakości wyrobów tej marki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja kupiłem w tym roku X95j w wersji 65 calowej za ok. 7000. Patrząc na ceny telewizorów z tego roku to powiem szczerze, że Sony chyba upadło na głowę. Ja rozumiem, że nowe technologie i inflacja i każdy chce zarobić, ale nie tędy droga. Rok wcześniej (2021) kupiłem xh9505, 65 cali na promocji za ok. 5500. W tym roku na pewno gdybym miał kupować nowy tv, nie wybrał bym sony. Ceny kosmos. Jakość średnia.