Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam kilka pytań co do TV xe710 kupile go wczoraj, podłaczyłem , wszystko pieknie ładnie , telewizor wynalazł mi wszystkie programy w trybie analogowym i cyfrowym, w trybie cyfrowym wszystkie programy są elegancko opisane, lecz wieszkość z nich nie działa (na analogu działają) , w trybie analogowym wszystkie programy działaja ale nie są wcale opisane. Jak ustawić własna kolejność programów i jak je opisa? Dlaczego w trybie cyfrowym większość programow nie działa ? No i jeszcze jedno pytanie jak na razie. Mój Tata ma też TV sony lcd tylko ze troche starszy model, zauważyłem ze w jego TV jest z boku jakaś karta u mnie jest tylko miejsce na tą kartę , czy kazdy telewizor sony jest wyposazony w tą kartę ? Do czego ona służy ? Za pomoc z góry dziekuje i pozdrawiam
Czy twoim źródłem sygnału jest telewizja kablowa czy telewizja naziemna?
Aby nazwać kanały analogowe należy nacisnąć HOME i przejść do Ustawienia>Ustawienia analogowe>Nazwy programów.
Aby zmienić kolejność kanałów analogowych należy nacisnąć HOME i przejść do Ustawienia>Ustawienia analogowe>Sortowanie programów.
Aby zmienić kolejność kanałów cyfrowych należy nacisnąć HOME i przejść do Ustawienia>Ustawienia cyfrowe>Sortowanie programów cyfrowych.
Twój TV jest wyposażony w gniazdo CI, w które można włożyć moduł CAM, w którym znajduję się karta w celu odkodowania szyfrowanych kanałów cyfrowych.
Odpowiedz na pierwsze pytanie to będziemy myśleć dalej.
Mam w domu telewizje kablową. Z tego co czytałem to ta karta o której pisałem (CAM) nie jest dostepna dla wszystkich, chyba ze cos zle zrozumiałem. U mnie jej wogole nie ma. Dziekuje za pomoc z ustawieniem programów. Zaraz bede działał z tym.
ok ok ok ....Juz wiem o co chodzi z tą kartą. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Jeśli miałbyś wykupiony abonament w kablówce to wtedy możesz to gniazdo wykorzystać.
Wszystko zależy jednak od operatora, bowiem jeśli operator daną kartę z danym dekoderem paruje to wtedy nawet wyjmując kartę z tunera i dokupując do niej moduł i wsadzając moduł z kartą do TV to takie rozwiązanie nie zadziała, chyba że operator kablowy daje możliwość wykupienia samej karty która jest parowana z danym modułem.
ten operator to inea......oni nie maja nawet mulirooma Hd, porazka, anteny tez nie moge tzn. talerza......mam hmm wydajemi sie dobry telewizor a nie moge w pełnij korzystac z jego funkcji....zenada
Jeśli to jest telewizja kablowa, to raczej nie potrzebują anteny satelitarnej itd. Cała struktura sieci telewizyjnej opiera się na instalacjach naziemnych.
Jeśli masz doprowadzoną kablówkę do mieszkania, zorientuj się u operatora ile kosztuje, czego potrzebujesz żeby odbierać telewizję cyfrową. Przy kanałach cyfrowych operatorzy często blokują sygnał i dopiero przy podpisaniu umowy (opłaceniu abonamentu) odblokowują.
Alternatywą są platformy cyfrowe satelitarne. Głównie to one wymagają anteny satelitarnej, ale za to często mają lepszą jakość obrazu.
Możesz również zainteresować się telewizją przez TPSA.