anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL40W5500 zamiana - porada

zapote
Początkujący

KDL40W5500 zamiana - porada

Posiadam od roku KDL40W5500. Chciałbym zamienić na nowszy model, (zostaje 40" lub wiecej).
Moje watpliwosci co do wyboru modelu:
- czy decydowac sie na LED? (czy warto)
- potrzebuje odtwarzanie Divx i WiFi
- kasa ok 3500zł.
Czy mozecie cos podpowiedziec?
Posiadam PS3 i zamierzam kupic VAIO. Chcialbym maxymalnie wykorzystac taki sprzet. Jesli mozecie podpowiedziec jakie rozwiazania/zastosowania przy takim sprzecie to bylbym wdzieczny...
Z góry dzieki za wszelkie info :)

27 ODPOW. 27
Ravi-----
Początkujący

zapote napisał(a):

Ravi napisał(a):

możliwość korzystania z DLNA bezprzewodowo po zakupie dedykowanego adaptera.

Nie jest WiFi wbudowane?

Wbudowane Wifi pojawia się dopiero w serii NX, ale zawsze można dokupić adapter, ewentualnie podłączyć przewodowo. Jeśli chodzi o zestawienie ex500-ex700 zależy od użytkownika, aczkolwiek jak dla mnie niższy model wypada lepiej w porównaniu poziomu czerni. Podświetlenie krawędziowy ma swoje mocniejsze jak i słabsze strony jak każda technologia.

zapote
Początkujący

Rozumiem. Kupie ten adapter. Tylko jesli bedzie wlozony w TV a TV przykrecony do sciany to nie bedzie utrudniony dostep do adaptera?
Tzn czy zasiegnie bedzie ograniczony. Bo nie chcialbym umieszczac adaptera w jakimkolwiek przedluzaczu...

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Adapter wchodzi z boku telewizora. nie jest utrudnione korzystanie z niego, a dodatkowo w zestawie masz kabel przedłużający. Mniej więcej wygląda to tak:
http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NE ... 9471/4.JPG

zapote
Początkujący

ze zdjecia mam wrazenie ze adapter "wystaje" po za ekran?
Sorry za drozbiazgowosc ;)

oldguest
Początkujący

zapote napisał(a):

ze zdjecia mam wrazenie ze adapter "wystaje" po za ekran?
Sorry za drozbiazgowosc ;)

W zestawie jest taka podstawka (rodzaj przedłużki USB). Można wtedy podstawić w innym miejscu gdzie nie będzie go widać.
Z tego co mi się wydaje w EX500 nie powinien wystawać (to na zdjęciu to jakiś niewiadomy telewizor).

Zimny_
Użytkownik

Na zdjęciu nie jest EX500, to jest tylko przykład zastosowania adaptera.

zapote
Początkujący

jednak padło na kdl46ex500 + adapter wifi.
Teraz trzeba rozejrzec sie za jakims kinem ;)

Zimny_
Użytkownik

Dobry wybór. Co do kina, polecam coś z nowych modeli. Poza różnymi funkcjami doszła fajna opcja. EX500 ma już HDMI 1.4 z funkcją Audio Return Channel (ARC). Czyli jest możliwość wejścia i wyjścia sygnału, a nie jak to było do teraz - tylko wejścia. Czyli przy tym telewizorze można podłączyć kino tylko jednym kablem. Nie trzeba już inwestować w kable optyczne, jakość dźwięku jest również lepsza. Oczywiście, jeśli kino również posiada HDMI 1.4 (czyli wszystkie nowe modele).