- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam.
Zamierzam w najbliższym czasie kupić telewizor KDL-55w805a. Będę chciał go powiesić na ścianie. Zależy mi, aby wisiał jak najbliżej ściany (ok. 15 – 18 mm), gdyż przestrzeń pomiędzy ścianą a telewizorem będzie dobrze widoczna od jednej strony.
Moje pytanie brzmi: jak najbliżej można powiesić ten model, bez ryzyka ograniczenia poprawnej wentylacji? Czy producent podaje taką wartość? Ewentualnie może monterzy znają taką wartość. Prawdopodobnie będę kupował jednocześnie telewizor i wieszak - chcę uniknąć sytuacji, kiedy sprzedawca mi poleci wieszak nie znając ww parametru, a po przeczytaniu instrukcji dowiem się, że wieszak jest do wymiany.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj,
Najważniejsze by zapewnić miejsce nad telewizorem. Ciepło ucieka przecież do góry.
Przy tak bliskim montażu tracisz dostęp do niektórych gniazd, ale rozumiem że masz tego świadomość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
W przypadku ethernetu zastosuj przewód ethernet tzw.
- linkę - pojedyńcza żyła zawiera kilka cieńkich drucików
zamiast
- drut - pojedyńcza żyła to jednolita całość
wtedy ograniczysz do minimum uszkodzenie przewodu ethernet przy zgięciu.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za odpowiedź. Od góry nie palnuję żadnych ograniczeń (poza sufitem ale to powyżej 1 merta).
Z pośród gniazd tego panelu będę wykorzystywał wyłącznie LAN i wyjście optyczne. Przy optycznym można zastosować adapter kątowy. Trochę problem jest z RJ45 – nie znalazłem adaptera, ani końcówek kątowych (o rozsądnych rozmiarach). Przy RJ45, albo się wyrobię z zagięciem kabla, albo nieco wpuszczę kabel w ścianę, aby promień zagięcia nie był zbyt ostry.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Myślę, że bez problemu możesz powiesić go tak blisko.
Mam ten telewizor i sprawdzałem z ciekawości i cała obudowa z tyłu jest praktycznie zimna oprócz jednego miejsca, które jest conajwyżej letnie. Także nie obawiałbym się o to, że TV się zgrzeje.