anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40HX800 / Czy mozna podlaczyc subwoofer aktywny do TV?

dan_ns
Początkujący

KDL-40HX800 / Czy mozna podlaczyc subwoofer aktywny do TV?

Czy mozna podlaczyc do telewizora KDL-40HX800 subufer aktywny lub subwoofer zwykly?
Jakie gniazdo by odpowiadalo na aktywny, a jakie na analogowy?

Nie chce testowac, zeby nie uszkodzic wzmacniacza z TV, czy czegokolwiek zwiazane z wyjciami, czy ja tam jest zrobione

Z tego, co zauwarzylem telewizor ma tam kilka wyjsc

Edytowano 20.02.2011
Poprawiłem błąd.
Zimny.

20 ODPOW. 20
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Jak chcesz coś podłączyć pod TV to najlepiej zestaw ze wzmacniaczem. A wzmacniacz można podłączyć w zależności od tego jakie masz wejścia. Nawet pod gniazdo słuchawkowe w TV w ostateczności.

Zimny_
Użytkownik

Sam subwoofer musi posiadać wzmacniacz. Teoretycznie można podłączyć subwoofer ze wzmacniaczem pod którekolwiek kompatybilne wyjście dźwięku. Jaki masz model?

dan_ns
Początkujący

Model tak, jak pisalem wczesniej. KDL-40HX800
Ma tam sporo wyjsc (chyba z 3 lub 4 wyjscia) a nawet otical link. Maja rozne gniazda. W zaleznosci co mozna opodlaczyc.

Co niektore wiem jakie to wyjscia. Ale tam sa tez takie rodzaje, ktorych nigdy na oczy nie widzialem.

Najlepiej bedzie chyba siegnac po instrukcje obslugi i przeczytac, do czego mozna przeznaczyc kazde wyjscie

No a co do wzmacniacza. Gdybym go mial, np. ampituner, to bym go sobie polaczyl portem HDMI lub Optical

Mi dokladnie chodzi o sam subufer z kina domowego lub aktrywny, dziki czemu moglbym sterowac ich glosnoscia za pomoca telewizora.
Nie wiem, czy w ogole to przjdzie :(

Wczesniej mialem podlaczone kino domowe Panasonica przez AUX, ale niestety w kinie domowym padly koncowki mocy wzmacniacza. Co czesto sie to zdarza w tych sprzetac

Zimny_
Użytkownik

Myślałem o modelu subwoofera :) Jeśli chodzi o podłączenie samego głośnika pod telewizor - to nie da rady. Telewizor nie ma takiego wzmacniacza, który obsłużyłby tego typu głośnik. Od tego jest amplituner czy wzmacniacz.

Wczesniej mialem podlaczone kino domowe Panasonica przez AUX, ale niestety w kinie domowym padly koncowki mocy wzmacniacza. Co czesto sie to zdarza w tych sprzetac

Końcówki mocy to dosyć poważna awaria i nie jest ona częsta w kinach domowych. U mnie jeszcze nigdy nie nastąpiło to uszkodzenie.

dan_ns
Początkujący

Juz drugi raz spotykam sie ze sprzetem Panasonic, w ktorym to samo sie dzieje.
Ale co tu duzo gadac. Forum jest dla Sony, anie dla innych.
A co do ampitunerow i kin domowych tego produktu, to wlasnie przyznam, ze bardzo sluza.

Znam kilku, co posiadaja kina i apmpitunbery Sony. uzyktuja kilka lat i nic w ogole sie nie dzieje

Sam bym sobie kupil jakis fajny model ampitunera, ktory rzepusci syglana HDMI 1.4 (dla 3D), ale jak przyjdzie dokupic glosniki do tego, to pewnie cena bedzie tragiczna :(

Czyli w moim TV pozostaje jak narazie wyjscie AUX. O ile wymienie koncowki w tamtym zlomie

Zimny_
Użytkownik

. Forum jest dla Sony, anie dla innych.

:smileythumbsup:
Amplitunery Sony są jedne z najlepszych jakościowo na rynku. Szczególnie klasy ES, ale kosztują swoje pieniądze..

Sam bym sobie kupil jakis fajny model ampitunera, ktory rzepusci syglana HDMI 1.4 (dla 3D), ale jak przyjdzie dokupic glosniki do tego, to pewnie cena bedzie tragiczna :(

Żeby złożyć już naprawdę dobry sprzęt: amplituner, głośniki, Blu ray - potrzeba ok 4 tys zł. Bardzo dobrej klasy gotowy zestaw kina, który zadowoli większość użytkowników to koszt ok 2-2.5 tys zł. Sporo informacji na ten temat jest w dziale forum "Kino domowe".

dan_ns
Początkujący

Odtwarzacz juz mam
Model S470. Mysle, ze w sam raz by wystarczyl do ampitunera.
BD playerek spisuje sie niesamowicie :) A najbardziej mi on imponuje, ze czyta wszystkie rodzaje jakosci plyt. Od CD-R (RW) do DVD-R (RW) i konczac na BD-R (RE)
Jaka by plyte tania czy droga nie wsadzil, to odtwarza bez problemow

Testowalem na kilku cenionych odtwarzaczach DVD i BD i s470 wygrywa z przewaga nawet 6 plyt. Tamte nie czytaja a ten czyta na maxa :)

Co do kina pozostaje tylko ampituner i glosniki

cogito.
Początkujący

Fajnie, że masz tak dobrą opinię o Sony i tak dobre doświadczenia, ale lepiej na jakość płyt uważaj. Jak będziesz cały czas używał tych najgorszych to narażasz sprzęt na szybsze zużycie. Oczywiście czasem nie ma innego wyjścia, ale jeśli je masz to zadbaj o to żeby potem nie było problemów z odczytem czegokolwiek ;-)

dan_ns
Początkujący

Mysle, ze to raczej nie grozi. Sczerze mowiac jecze nigdy nie udalo mi sie zarznac sprzetu Sony.

Ale to nie tylko moja opinia jest taka. Znam kilku, co maja po lilkanascie lat odtwarzacze i nic sie im nie dzieje. Oczywiscie co jakis czas trzeba rozbierac i laser alkoholem czyscic. Podobno nie ma nic lepszeg

Apropo czysczenia!!!

Czym mozna czyscic matryce telewizora zeri HX??? I w ogole czym mozna czyscic LCD/TFT itd...??
Mam specjalny srodek do LCD i pozostawia straszne smugi :(
Czy czysty alkohol mozna stosowac do czysczenia?