anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 40EX710AEP?????

profile.country.pl_PL.title
adeksa
Początkujący

KDL 40EX710AEP?????

Od jakiegoś czasu szukam modelu 40EX710 i ostatnio spotkałem się z dopiskiem AEP.
Czy ktoś mi może wyjaśnić co to oznacza?
Czym różnią się modele KDL 40EX710 od KDL 40EX710AEP?
Czy może jest to taki sam model??? Jest między nimi różnica cenowa ok. 100-150 zł (z AEP jest droższy) więc może jednak czymś się od siebie te modele różnią.
Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi.

4 ODPOW. 4
lukaszxx007
Początkujący

witam
też się nad tym zastanawiałem.
mam model KDL-EX401-tak jest na obudowie
a na paragonie mam KDL-EX401AEP

ktoś na pewnej stronie napisał że to skrót Asia/Europe/Pacific (AEP)
i wydaje mi się że ma rację bo na stronie SONY nie ma takich dopisków jak AEP

jeżeli sprawdzałeś to na stronie www.x-kom.pl

to oni mają tam trochę nieporządek np.

w dziale głośniki jest coś takiego :

5.1 Inspire T6160 - 223 zł
a
5.1 T6160 Inspire - 231 zł

dziwne bo te głośniki wyszły jako jeden model :)

także ludzi wprowadzają w błąd bo mają bajzel

pozdrawiam ;)

lukaszxx007
Początkujący

tu jest po angielsku :)
I have never seen an index to the destination abbreviations. However, I have always looked at the Power Requirements for a clue. The STR-DA6400ES service manual available on Sony Assist lists the destinations US, UK and AEP. The first two are obvious, but what about AEP? If I look at the power requirements, I find the following:

120 V AC, 60 Hz (US model)
230 V AC, 50/60 Hz (UK and AEP models)

Based on the latter power requirements, I have always assumed that AEP means Asian, European, Pacific.

To jakieś oznaczenie serwisowe czy coś, chodzi chyba o napięcie do jakiego kraju jest przystosowane (strzelam) ;)

oldguest
Początkujący

Najpierw by się przydało zastanowić jak działają porównywarki cenowe. Po prostu jeden sprzedawca nadgorliwie przepisuje więcej literek z pudełka, a drugi podaje tylko te właściwe... Temat był przerabiany jakiś czas temu. Kiedyś było więcej wersji regionalnych (różniły się dostępnym językiem menu, kablem zasilającym, wersjami językowymi instrukcji itd itp). Jak się mi przypomni we wtorek to sprawdzę ale chyba wszystkie są teraz AEP.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

AEP - All European Model. Poza Niemcami i Rosją. Czyli modele które są produkowane m.in. do Polski mają AEP. Jeśli w sklepie nikt tego nie napisał, to pewnie po prostu zapomniał. Na szczeblu sprzedaży konsumenckiej jest to raczej nie używane.