Podziel się wrażeniami!
wita
Może miał ktoś podobny problem:
próbowałem już różnych ustawień i nic.. przyciemnia mi się obraz na ciemnych tłach - nie wiem jak mam to opisać - włączam szybkie menu ( na białych napisach wyraźniej to widać ) w tv i oglądam coś, gdy zmienia się obraz z jasnego na ciemny to przyciemnia mi się wyraźnie obraz tak, że widać to na menu ( z białego robi się brudny biały, prawie szary )
Pomocy
Sprawdź, czy nie masz Live Colour wyłączone. Sprawdź też ustawienia ECO. Spróbuj je wyłączyć.
W tym TV masz czujnik światła więc zastanów się, cze to czasem nie on płata Ci takiego figla? Dzieje się tak przy oddzielnym oświetleniu pomieszczenia?
Live Colour nie wiem gdzie tego szukać. Co do światła to nic nie zmieniło się od roku a przyciemnianie zrobiło się ok tyg. eco wyłączone
aha dzieje się to zarówno w dzień jak i w nocy.
sorry że za każdym razem nowy post, ale nie wiem jak tu się edytuje
aha już mam edycję
zauważyłem jeszcze że przy czarnym ekranie jak wchodzę do menu to mam przyciemnione menu, jak dam zerowanie ustawień ale ich nie z zeruję to wskakuje normalny biały kolor czcionki ( z zerowaniem też dziwnie - w momencie wejścia w zerowanie ustawień wskakuje mi na biały normalny kolor - ale jak już wybiorę tak lub nie to znowu ściemnia się )
nie czaje a jest to max denerwujące
Może spróbuj dowiedzieć się czegoś w serwisie? Albo może jakiś z użytkowników forum ma ten model do dyspozycji i będzie Ci mógł w jakikolwiek sposób pomóc...
Witaj,
spróbuj zastosować ustawienia z tego linku:
http://www.forum.sony.pl/download/file.php?id=22703&mode=view&customview=true
Zmień jeszcze motionflow na "standard" lub "Wysokie".
Czy jest lepiej?
Mam W5500. Telewizor reaguje w podobny sposób, ale to jest kwestia analizy obrazu i dostosowania jego do ustawień jakie masz. Nie wiem na jakim poziomie występuje to u Ciebie. Mi to zupełnie nie przeszkadza. Podobny efekt, tylko mocniejszy może być w przypadku włączenia "Korekcji czerni", "Zaawansowanego zwiększania kontrastu" i "Czystości bieli".
zrobiłem tak jak mówiłeś, po testuje i zobacze co sie dzieje
dzięki