Podziel się wrażeniami!
Witam i pozdrawiam wszystkich pol.. forumowiczów
W planach mam kupno telewizorka EX500, 40 cali.
Głównym jego przeznaczeniem będzie PS3 oraz zwykła telewizja satelitarna.
O ile świetnej współpracy telewizora z konsolą jestem niemalże pewien, o tyle nie wiem jak będzie prezentował się obraz nadawany satelitą, idący przez złącze EURO.
Tu zwracam się z pytaniem do użytkowników forum: Czy da się to oglądać?
Czy obraz nie jest aby rozmazany? Prosiłbym o wypowiedź kogoś kto też odbiera w ten sposób sygnał. Najlepiej posiadacza zwykłego dekodera Cyfrowego Polsatu.
Byłem w RTVeuroAGD, MM oraz salonie Sony Center w celu sprawdzenia jak to wygląda ale w każdym z miejsc mówili że nie mają możliwości podpięcia takiego sygnału.
Pozdrawiam
witam posiadam KDL40EX711 i oczywiście Cyfrowy Polsat powiem tak rewelacji nie ma i nie polecam wyżej wymienionej platformy , może tuner HD załatwił by sprawę ja posiadam tuner echostar dsb 717 i jest na 3 w skali od 1-6
Po tym co wyczytałem w internecie spodziewałem się że BE3 stać na więcej. A co z różnymi korekcjami obrazu? Redukcja zakłóceń, redukcja zakłóceń MPEG?
Miałem przez miesiąc cyfrowy polsat hd. Korzystałem z zewnętrznego dekodera. Podpięty był pod hx800. Jakość obrazu oceniam bardzo pozytywnie. Wcześniej i obecenie mam nke. Jakość wydaje się lepsza. Nie mam porównania do cyfry plus.
W waszym przypadku dekoder hd na pewno polepszył by obraz. Różnica byłaby bardzo duża. Polecam takie rozwiazanie.
Sych napisał(a):
Polecam takie rozwiazanie.
Zgadzam się ale w takim przypadku razem z dekoderem HD musiałbym zmienić swój pakiet kanałów ze zwykłego na HD. Czy może się mylę i sam dekoder HD + kabel oczywiście spowodują poprawę obrazu?
Sam dekoder HD poprawi jakość obrazu. Nawet ten najtańszy będzie lepszy niż stary analogowy. Oczywiście, droższe bywają lepsze. Przede wszystkim chodzi tu o zmianę rodzaju podłączenia i zakupienie nowszego dekodera - czyli dekodera HD. Zmieniasz sygnał z analogowego (SCART) na cyfrowy (HDMI), lub analogowy HD przez złącze component.
Oczywiście, porównanie kanałów SD (rozdzielczość 576 linii), a HD (1080 linii) to więcej szczegółów i jeszcze lepsza jakość.
OK dzięki Wam za rady. Pewnie tak zrobię i kupię dekoder HD. Teraz tylko czekać na obniżkę ceny EX500.
Żebyś nie zaszalał z tym czekaniem, bo zniknie z półek sklepowych To nie jest żart. W5500 (ta sama półka, tylko model z 2009 roku) nie było już jakiś czas przed premierą nowych modeli. Pustki na półkach...
Posiadam OPTICUM - HD TS 9600 + Cyfrowy Polsat i jakość kanałów HD średniej jakości poprzez HDMI ,
Cyfrowy Polsat tak na marginesie ma najmniej HD kanałów > N-ka bije go na głowę ,
moim zdaniem tuner HD N-ki czy C+ i ich oferta jest lepsza jakościowo vs HD .