anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jaką Bravię nabyć?

string
Początkujący

Jaką Bravię nabyć?

Nie wiem gdzie wrzucić to pytanie więc wrzucam tutaj - najwyżej ktoś przeniesie lub wywali.

Witam, koleżanka z pracy zapytała się mnie jaki telewizor kupić.
Na pewno chce min. 42 cale i do tego LCD. Nie wiem co jej doradzić.
Na telewizor chce wydać około 3000 PLN

Może ktoś poradzi..

Dzięki serdeczne z góry :)

12 ODPOW. 12
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Przydała by się informacja z jakiej odległości ten tv będzie oglądany i jaki rodzaj sygnału? ;-)
Na początek rozważań polecam 46EX402

Pozdrawiam
cogito

katarzynka-----
Początkujący

Witaj! :c37 Bardzo dobry dział wybrałeś. Seria "EX" według mnie jest bardzo udana i jest w czym wybierać. Dobrze jednak żebyś dodał coś na temat oczekiwań wobec telewizora tej twojej koleżanki. To znaczy na czym jej najbardziej zależy, no nie wiem na przykład jakich funkcji oczekuje itp. Znacznie to ułatwi polecenie konkretnego modelu TV.

string
Początkujący

Witam,
Tak jak powiedziałem, TV najlepiej z przedziału 42-46 cali bedzie optymalne :)
Co do tajemniczych oznaczeń nie ogarniam, stąd prośba o pomoc do bardziej świadomych :)
Na pewno koleżanka ma kablówkę z Astera z cyfrowym tunerem (i na razie nie zanosi się na zmianę na N-ki lub Polsaty oraz chyba tuner DVB-T niekonieczny). Ogląda seriale (po pracy heheh) w divxach z napisami, więc ta opcja też by się przydała. Telewizorek musi byc cacy wtedy będę najlepszy kolega :nauseated_face: .. a czy to będzie EX czy jakiś inny, to nie mam pojęcia....

Pozdrawiam cieplutko i dziękuję za pomoc.

profile.country.en_PL.title
spens1988
Nowicjusz

Warto zajrzeć do Sony Centre - aktualnie jest promocja 5 lat gwarancji + uchwyt na ścianę (dla większych telewizorów)

string
Początkujący

Rozumiem, że Sony Centre to salon Sony.
Niestety takowego w Zielonej Górze nie ma :)

cogito.
Początkujący

Po 5 lat gwarancji warto się kawałek poza Zieloną Górę przejechać. To świetna promocja :thumbsup:

A co do samego wyboru wydaje mi się, że są co najmniej dwa wyjścia:
1) TV uboższy w funkcje + odtwarzacz (np blueray)
2) TV z nieco wyższej półki z obsługą odczytu plików z USB.

No i napisz też co Ty bądź koleżanka myślicie o modelu który wcześniej podałem ;-) Da na m to jakieś pole do dalszej dyskusji:)

Pozdrawiam
cogito

katarzynka-----
Początkujący

string napisał(a):

Rozumiem, że Sony Centre to salon Sony.
Niestety takowego w Zielonej Górze nie ma :)

Pod tym linkiem: http://www.sony.pl/article/salony-sony-centre znaleźć możesz więcej informacji na temat promocji w salonach sony, a nawet listę salonów dostępnych na terenie naszego kraju (druga zakładka).

Zimny_
Użytkownik

Odbiornik już zakupiony? Z jakiej odległości koleżanka będzie oglądała telewizję?

Fajna sprawa, dla koleżanki wybrać sprzęcik :D Jakaś nagroda czeka Ciebie ;) ?

maciek250
Początkujący

Podłącze się do tematu jestem w trakcie wybierania tv jaki kupić zależy mi n tym aby miał wyjście USB i mógłbym oglądać na nim filmy ściągnięte z netu przekątna ekranu 37 cali no i reszta to już wy mi powiedzcie.....