Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam pytanie poprzednio miałem podłączony tuner Cyfry + przez zwykłe złącze Euro, po podłączeniu pod HDMI muszę za każdym razem przełączać na HDMI nie przełancza się telewizor automatycznie na Cyfre tylko za każdym razem muszę sam wybierać źródło HDMI. Czy jest możliwość ustawienia by po włączeniu tunera telewizor automatycznie łapał źródło HDMI ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Nowicjusz Piotr
A z jakim modelem masz taki problem? Z tego co mi wiadomo TV powinien włączyć się na tym źródle na którym został wyłączony zakładając że włączasz go oraz wyłączasz go pilotem.
Pozdrawiam
cogito
spider83 napisał(a):
Witam,
Mam pytanie poprzednio miałem podłączony tuner Cyfry + przez zwykłe złącze Euro, po podłączeniu pod HDMI muszę za każdym razem przełączać na HDMI nie przełancza się telewizor automatycznie na Cyfre tylko za każdym razem muszę sam wybierać źródło HDMI. Czy jest możliwość ustawienia by po włączeniu tunera telewizor automatycznie łapał źródło HDMI ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Nowicjusz Piotr
cogito napisał(a):
A z jakim modelem masz taki problem? Z tego co mi wiadomo TV powinien włączyć się na tym źródle na którym został wyłączony zakładając że włączasz go oraz wyłączasz go pilotem.
Pozdrawiam
cogito
Czy do TV podpięte jest coś poza dekoderem?
Pozdrawiam
cogito
cogito napisał(a):
Czy do TV podpięte jest coś poza dekoderem?
Pozdrawiam
cogito
spider83 napisał(a):
Tak jest podpięte PS3 jeśli TV jest załączony i włączę PS3 to przełącza się bezpośrednio na HDMI 1, a Tuner Pace Cyfra + nie wykonuje tego, muszę sam przełączyć na HDMI 2. Myślałem że jest to gdzieś w opcjach do ustawienia.
piotruso napisał(a):
P.S. Doczytałem teraz, że i w standardzie przesyłania sygnałów przez kabel HDMI jest możliwość przesyłania sygnałów sterujących. Ale to producent urządzeń odpowiada za sygnały przesyłane w poszczególnych urządzeniach. Być może jakieś protokoły nie są zgodne
.