Podziel się wrażeniami!
Prośba o pomoc-telewizor KDL-37EX500 /głos+obraz bez zastrzeżen/.Denerwuje mnie pogrubianie postaci/to mój 1 telewizor LCD/.Format obrazu i 3 wersje od Sony:
1,Zawsze smart-autoformatowanie wyłączone-poszerzenie postaci może wystąpić rzadko jeśli jest emitowane w formacie 4:3-przy okazji nie mogę włączyć kanałów pow.96-ekran pełny.
2.Atoformatowanie 4:3 tryb domyślny/dopuszcza przy wlączonym autoformatowaniu/-ekran pełny-kanały do 96.
3.W salonie Sony-wyłączyć 4:3 tryb domyślny,włączone autoformatowanie-format ekranu vide.Mogę oglądać wszystkie programy przy czym pewnie w zależności od nadawania format ekranu od pełnego do pomniejszonego?/oczywiście na pilocie mogę "przerzucić"na smart czy zoom-wracająć do poprzednich punktów/.
Proszę pouczyć laika-a może jest jeszcze inna wersja/czy automatyczne pole wyświetlania przy tych ustawieniach ma znaczenie?/.
Witaj,
skąd masz sygnał? Czy korzystasz z kablówki, może zewnętrzny dekoder - jaki?
Do telewizora mam podłączony dekoder telewizji na kartę HD/polączenie kablem HDMI/.
Do dekodera podłączony kabel z satelity oraz dostarczany w bloku-azart.
Telewizja na karę posiada w ofercie dwa dekodery HD. Jeden podobny jak do Nki (HD ITI 5800S), drugiego nie znam. Wejdź w menu dekodera (przycisk "setup")tam w "ustawienia" -> "ustawienia telewizora" -> "Format ekranu" i zmień na "panoramiczny". Czy jest lepiej?
Poza tym proponuję spróbować takich ustawień telewizora. Wchodzimy w "Ustawienia ekranu". Tam po kolei ustawiamy:
Format ekranu: WIDE
Autoformatowanie: WŁ
Automatyczne pole wyświetlania: WYŁ
Domyślny tryb 4:3: SMART
Pole wyświetlania: WSZYSTKIE PIKSELE
I jeszcze dodam, że formaty ekranu są ładnie wyjaśnione w instrukcji. Poniżej wycinek jednej strony:
http://img706.imageshack.us/img706/8231/formatyekranuex500.jpg
Dziękuję za pomoc!