anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX700 - Odtwarzanie filmów z pendriva

litoman
Początkujący

EX700 - Odtwarzanie filmów z pendriva

Witam wszystkich.
Mam problem, bowiem telewizor rzekomo odtwarza DIVIXy, tak więc zgrałem film na swojego pendriva, podłączyłem, lecz przy próbie odtwarzania wyskakuje błąd, że niestety nie może tego odtworzyć. Tak samo jest z każdym innym filmie . Z rozszerzeniem popularnym - .AVI.

Czy ktoś wie o co chodzi? może jakoś inaczej trzeba je odpalać.

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj, czy możesz podać szczegóły (parametry) filmów? Chodzi mi o kodek, rozdzielczość, wielkość pliku - poza tytułem. Czy aktualizowałeś oprogramowanie? Można je ściągnąć z poniższego linku:
http://support.sony-europe.com/tvhc/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&f=FW_Bravia4092L&ch=7&m=KDL-40EX700

litoman
Początkujący

Co do specyfikacji. Sprawdzałem sporo filmów, żaden z nich nie chciał się odpalić. Dodatkowo nie są one w jakiś dziwnych formatach, tylko normalne .avi .

Spróbowałem aktualizacji , lecz telewizor wyświetlił informacje że nie ma żadnego nowszego oprogramowania na pendrivie.

Mam pytanie, czy musi być jakiś specjalny może pendrive aby sony odczytał film?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jedynym wymaganiem jest to, żeby pen drive był sformatowany w FAT32. Filmy i napisy powinny działać. W telewizorze nie ma opcji mogącej mieć wpływ na odtwarzanie. Spróbuj na innej pamięci, jeśli nie zawiadom serwis.

profile.country.PL.title
gonzor
Nowicjusz

Witam,
Nie wszystkie .avi są takie same. Co więcej, telewizor ma ograniczenie co do wielkości plików odtwarzanych przez USB (nie wiem dokładnie gdzie ustawiona jest granica, ale u mnie na pewno nie chodzą większe niż 2GB)