anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Adapter WiFi do EX500

profile.country.pl_PL.title
magielam
Początkujący

Adapter WiFi do EX500

czy komuś dołączyli urządzenie bezprzewodowe do odbierania internetu bez kabla do tv i gdzie takowe można dokupić..pomocy

Edytowano 13.03.2011
Sprecyzowałem tytuł tematu, oraz przeniosłem do odpowiedniego działu.
Zimny.

9 ODPOW. 9
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Jak model TV posiadasz?
Część modeli posiada wbudowane WiFi,część wymaga dokupienia adaptera UWA-BR100 - jest on dostępny w salonach Sony.

magielam
Początkujący

lcd32lx500 :c37

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Jesteś pewien co do posiadanego modelu?
Na stronach wsparcia jedyny model 32" to KDL-32L4000, modele z literkami LX to 40, 52 i 60 calowe serii LX900 - zeszłoroczne modele 3D, z wbudowanym WiFi.

edit
No chyba, że wujek google mówi prawdę i masz "Telewizor lcd Panasonic VIERA TX-32LX500" - jeśli tak to sorki ale pomyliłeś fora :c11

magielam
Początkujący

mój model to KDLEX500 chyba wiem co mami twierdzisz że nie mam wifi

Zimny_
Użytkownik

magielam napisał(a):

mój model to KDLEX500 chyba wiem co mami twierdzisz że nie mam wifi

Jest różnica między lcd32lx500 (??), KDL-32L4000 a EX500. Proszę nie dziwić się, że ktoś mógł tak pomyśleć - skoro są podane niewłaściwe modele telewizorów. Tak samo zrozumiałem to, jak Sadam.

Więc na pytanie:

magielam napisał(a):

czy komuś dołączyli urządzenie bezprzewodowe do odbierania internetu bez kabla do tv i gdzie takowe można dokupić..

Adapter WiFi UWA-BR100 dokupuje się osobno. Chyba, że sklep w którym kupujesz telewizor zrobił promocje - we własnym zakresie. Adapter możesz kupić w każdym sklepie Sony, w niektórych sklepach RTV, oraz w Internecie.

magielam
Początkujący

dzięki i sory za pomyłkę już wiem nawet ile taki adapter kosztuje jakieś 200zl pozdrawiam

matty-----
Początkujący

A czy to musi byc dokladnie ten adapter? Nie mozna go zastapic takim co do neostrady dodają np?

sieka90
Początkujący

nie ma możliwości, zarówno adapter jak i telewizor mają odpowiednio dograne komponenty które się uaktywniają usługę WiFi po podłączeniu adaptera.

Pozdro!

Zimny_
Użytkownik

Zamiast adaptera można zastosować router WiFi. Cena ok 100zł. Jednak skonfigurowanie do istniejącej sieci domowej może być skomplikowane.