Podziel się wrażeniami!
Witam mam taki problem, który dotyczy mikrofonu w smartfonie sony xperia z2 (słabo mnie słychać podczas rozmowy) . Już raz oddałem go na gwarancji lecz technicy z serwisu Sony stwierdzili, że wszystko jest ok i usterki nie stwierdzili, zresetowali oni tylko system. Zastanawiam się co dalej robić, bo takie odsyłanie do serwisu będzie trwało w nieskończoność. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale telefon brałem w plusie.
Jeżeli taki temat już istnieje to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
W nastepnym tygodniu idę do salonu orange i składam Rękojmię o wymianę telefonu na nowy :). Zdam relację z przebiegu zgłoszenia. Pozdrawiam !
Witajcie,
przede wszystkim, bardzo mi przykro z powodu problemów dotyczących Waszych smartfonów.
Niestety na tym forum nie zajmujemy się telefonami Xperia. Aby uzyskać odpowiedzi na Wasze pytania najlepiej będzie jeśli skontaktujecie się bezpośrednio z Sony Mobile:
telefon: +48 22 22 77 444
e-mail: questions.pl@support.sonymobile.com
strona pomocy Xperia care: http://www.sonymobile.com/gb/support/contact-us/country/pl_PL/
Możecie także poszukać informacji na forum poświęconym telefonom Xperia:
(forum w języku angielskim).
Pozdrawiam serdecznie,
Karolina
Witam, też miałem opisane problemy z mikrofonem (ucinanie słów, głos jak z rury itp.) i zastanawiałem się jak niektórzy z Was nad oddaniem telefonu do naprawy. Zanim to zrobicie spróbujcie wyłączyć (włączone chyba defaultowo) ustawienie:
Ustawienia>Ustawienia połączeń>Redukcja szumów mikrofonu
U mnie problem zniknął jak ręka odjął, może ten pomysł i wam też pomoże
Mi niestety zmiana ustawień nie pomogła....
Podczas rozmowy przytrzymajcie telefon barkiem lub zasłońcie tylną górną część telefonu (przyciśnijcie go mocno do ucha) to zacznie przerywać Wasz głos u osoby, z którą rozmawiacie...... śmiech na sali .......
Ja we wtorek odsylam telefon drugi raz do serwisu i jak "super serwis" nic nie zrobi to po trzeciej reklamacji wymienie sobie na samsunga s5 ( może troche plastikowy ale przynajmniej będzie działać )
W moim przypadku będzie podobnie, jeśli dostanę 2 razy telefon z tą samą wadą, zmieniam na HTC One.
Niestety u mnie problem nadal występuje i to chyba wada Z2 lub oprogramowania 4.4.4 zbyt mała czułaść mikrofonu
Może Lolipo coś poprawi
Też to miałem z modelem SONY Xperia tipo. Wyjątkowo nieudany model. Dwukrotnie wymieniono mi na gwarancji płtę główną, w związku z pogłosem słyszanym przez rozmówcow, a także słabą słyszalnością przez mikrofon modelu SONY Xperia tipi. W końcu kupiłem aparat innej firmy.
No kurczę, niezla jazda. Porządna firma tak nie robi. Ja się szykuję na sądową potyczkę z SONY, które sprzedało mi radio internetowe, dla którego wkrotce zawiesiło transmisję stacji z internetu i teraz stosuje strusią politykę odmawiając uznania reklamacji i zalecając cierpliwość.