Zgodnie z tym, co podaje SONY na swej stronie internetowej, odpowiednimi okularami 3D do telewizora 65XD9305 są okulary TDG-BT500A. Zgodnie z instrukcją obsługi do okularów, przed pierwszym użyciem, należy usiąść około 0,5m od telewizora, wcisnąć w okularach przycisk włączania na 2s i poczekać aż na ekranie TV w prawym dolnym rogu pojawi się info o tym, że okulary zostały sparowane.
Też tak zrobiłem.
- Usiadłem przed TV w odległości 0,5m od ekranu
- Wyciągnąłem z okularów plastikową "zaślepkę" zabezpiczającą przed rozładowaniem baterii podczas leżakowania okularów w sklepie.
- W telewizorze w ustawieniach ustawiłem obraz 3d położone obok siebie. Podczas ustawień ekranu, nie wiem dlaczego TV przełączył mi się z programu odtwarzającego filmy z dysku na TV naziemną.
- Wcisnąłem w okularach na dwie sekundy przycisk do włączania okularów. Przycisk zaczął migać na zmianę na zielono i na żółto. Po pewnym czasie zaczął z rzadka migać tylko na zielono a potem przestał w ogóle migać.
- Na telewizorze nie pojawił się żaden napis informujący o sparowaniu okularów z TV
- Po włączeniu w KODI lub VLC filmu 3D widzę w okularach przez cały czas dwa obrazy obok siebie.
Jakieś sugestie co robię nie tak? Co powinienem zrobić aby móc oglądać filmy 3D na telewizorze XD93?