anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kto dodał ten temat do Ja też

profile.country.PL.title
gienek_pa
Użytkownik

Okulary 3D TDG-BT500A nie chcą mi działać z telewizorem 65XD9305

Zgodnie z tym, co podaje SONY na swej stronie internetowej, odpowiednimi okularami 3D do telewizora 65XD9305 są okulary TDG-BT500A. Zgodnie z instrukcją obsługi do okularów, przed pierwszym użyciem, należy usiąść około 0,5m od telewizora, wcisnąć w okularach przycisk włączania na 2s i poczekać aż na ekranie TV w prawym dolnym rogu pojawi się info o tym, że okulary zostały sparowane.

Też tak zrobiłem.

1. Usiadłem przed TV w odległości 0,5m od ekranu
  2. Wyciągnąłem z okularów plastikową "zaślepkę" zabezpiczającą przed rozładowaniem baterii podczas leżakowania okularów w sklepie.
  3. W telewizorze w ustawieniach ustawiłem obraz 3d położone obok siebie. Podczas ustawień ekranu, nie wiem dlaczego TV przełączył mi się z programu odtwarzającego filmy z dysku na TV naziemną.
  4. Wcisnąłem w okularach na dwie sekundy przycisk do włączania okularów. Przycisk zaczął migać na zmianę na zielono i na żółto. Po pewnym czasie zaczął z rzadka migać tylko na zielono a potem przestał w ogóle migać.
  5. Na telewizorze nie pojawił się żaden napis informujący o sparowaniu okularów z TV
  6. Po włączeniu w KODI lub VLC filmu 3D widzę w okularach przez cały czas dwa obrazy obok siebie.

Jakieś sugestie co robię nie tak? Co powinienem zrobić aby móc oglądać filmy 3D na telewizorze XD93?

Kto dodał ten temat do Ja też