anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kto dodał ten temat do Ja też

profile.country.PL.title
god107
Poszukiwacz

KDL 55W805B Problem z odtwarzaczem multimedialnym

Od dwóch tygodni jestem posiadaczem w/w telewizora i już dwukrotnie zdarzyło mi się, że nie byłem w stanie wejść do odtwarzacza multimedialnego. Wybierająć na pilocie HOME nastepnie wybierałem na ekranie Wideo -> Odtwarzacz multimedialny po chwili czarnego ekranu pojawiał się komunikat o tym, że Odtwarzacza nie mozna uruchomić z opcjami Ok i Czekaj. oczywiście wybranie Czekaj nic nie zmieniało. Za chwile był komunikat o tym, że Aplikacja została zatrzymana.

Próbowałem wszystkiego. Telewizor mam podłączony do domowej sieci kablem RJ i sporo korzystam z domowej biblioteki filmów po DLNA. Myślałem, że to może problem z DLNA, jednak odłączanie od sieci/ usuwanie serwera DLNA z ustawień TV nic nie pomagało, jak się już nie chciał uruchomic to tylko przywrócenie ustawień fabrycznych pomagało, no ale nie jest to wyjście z sytuacji, jak się juz ma poustawiane wszystko w TV pod siebie.

Jest tu jakis specjalista SONY, który mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii co robić żeby nie dochodziło do tej awarii? A jeśli już cos jest nie tak to czy jest możliwość zrestartowania samego Odtwarzacza nie wszystkich ustawień TV? Troche to irytujące. Dodam, że TV ma najnowszy soft jaki "widzi" przez internet.

Kto dodał ten temat do Ja też