Podziel się wrażeniami!
Od dwóch tygodni jestem posiadaczem w/w telewizora i już dwukrotnie zdarzyło mi się, że nie byłem w stanie wejść do odtwarzacza multimedialnego. Wybierająć na pilocie HOME nastepnie wybierałem na ekranie Wideo -> Odtwarzacz multimedialny po chwili czarnego ekranu pojawiał się komunikat o tym, że Odtwarzacza nie mozna uruchomić z opcjami Ok i Czekaj. oczywiście wybranie Czekaj nic nie zmieniało. Za chwile był komunikat o tym, że Aplikacja została zatrzymana.
Próbowałem wszystkiego. Telewizor mam podłączony do domowej sieci kablem RJ i sporo korzystam z domowej biblioteki filmów po DLNA. Myślałem, że to może problem z DLNA, jednak odłączanie od sieci/ usuwanie serwera DLNA z ustawień TV nic nie pomagało, jak się już nie chciał uruchomic to tylko przywrócenie ustawień fabrycznych pomagało, no ale nie jest to wyjście z sytuacji, jak się juz ma poustawiane wszystko w TV pod siebie.
Jest tu jakis specjalista SONY, który mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii co robić żeby nie dochodziło do tej awarii? A jeśli już cos jest nie tak to czy jest możliwość zrestartowania samego Odtwarzacza nie wszystkich ustawień TV? Troche to irytujące. Dodam, że TV ma najnowszy soft jaki "widzi" przez internet.