Podziel się wrażeniami!
Nareszcie rusza wypożyczalnia obiektywów
http://www.sony.pl/hub/klub-sony/6/1#2
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
robert4you napisał(a):
Jak potrzebujesz szkła jednorazowo kupujesz przez internet robisz co musisz i w ciągu 10 dni odsyłasz - chyba będzie taniej ?
Eee... nie przesadzajmy - wysokie ceny pożyczanek to standard niestety.
Chociaż fajnie by było jakby chociaż dorównać do wypożyczalni Sigmy - eg. 50 f/1.4 za 89 a nie 149 zł.... 100 Macro za 89 a nie 249... 18-200 za 129 a nie 149... zawsze to kilka piw w kieszeni ;]
tompac napisał(a):
robert4you napisał(a):
Nic prostszego, wypożycz go za 6 stówek, jeśli Ci sie spodoba i go kupisz odliczymy te stówki od ceny szkła - proste.
LLC napisał(a):
... Dobryrm posunięciem byłaby możliwość wypożyczenia kilku szkieł i jak jedno z niego kupisz po teście kasa zwracana jest za wszystkie szkła.
Tak czy owak ceny za wypożyczenie szkła są wg mnie, delikatnie to ujmując, nieco zawyżone w stosunku do ich wartości. Rozumiem, choć nie w pełni, jeśli to cel komercyjny ale jeśli promocyjny to... Szkła i tak są pewnie ubezpieczone. Zużycie podczas weekendu? Wypożyczenie obiektywu na trzy dni za 10-15% jego wartości to trochę jest pojechane. Gdyby w ten sposób postępowali wypożyczający samochody, łodzie czy inne dobra o wiele droższe to nie zarobiliby na tym interesie. Co do zastawu w Sigmie, to nawiązując do przykładu rent-a-car również jest stosunkowo za wysoki.
Niestety, żeby wypożyczyć szkiełko trzeba wnieść zastaw większy niż 50% wartości
Nic to pozostają spotkania z życzliwymi ludźmi na plenerach
obniżka! Teraz koszt wypożyczenia to 49pln za trzy dni (plus kaucja, która oczywiście jest zwrotna)
http://www.sony.pl/hub/sonystore/10/2
sadam napisał(a):
Niestety, żeby wypożyczyć szkiełko trzeba wnieść zastaw większy niż 50% wartości
Nic to pozostają spotkania z życzliwymi ludźmi na plenerach
Reaktywuję temat, gdzie mogę znaleźć ceny określonych obiektywów.
10zer napisał(a):
Reaktywuję temat, gdzie mogę znaleźć ceny określonych obiektywów.
dzięks, zapytam o cenę fisza w ostateczności pozyczę.