Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich! Mam pytanie.
Jestem posiadaczem a350 i hvl,58. Ostatnio robiłem zdjecia z kolega który ma hvl,42.
Chciałem uzyc mojej 58 jako swiatło główne i 42 do zrobienia delikatnejkontry. 58 mam na kablu synchro i chciałem wyzwolic wspomniana 42 błyskiem... Jakie powinny byc ustawieia w lapach i apracie ,,,, przelaczyc aparat w tryb wl czy mozna wyzwolic jakoms 42 błyskiem zamykajacym z mojej 58.... ??
obie lampy na wl 58 możesz sterować innymi lampami tylko z a700/850/900
Pawle, przepraszam, że się czepnę, ale czy mógłbyś używać znaków interpunkcyjnych? Duże literki też by nie zawadziły.
pawelszymanski6 napisał(a):
Obie lampy na wl .
58'ką możesz sterować innymi lampami tylko z a700/850/900.
sadam napisał(a):
Pawle, przepraszam, że się czepnę, ale czy mógłbyś używać znaków interpunkcyjnych? Duże literki też by nie zawadziły.
Obie lampy na wl .
58'ką możesz sterować innymi lampami tylko z a700/850/900.
Prawda, że czytelniej?
obie lampy na wl 58 możesz sterować innymi lampami tylko z a700/850/900
raczej obie na wl i wyzwalanie puszką...
Czy mając podpiętą hvl42 do body wyzwolę w ten sposób drugą hvl42 - czy raczej nie tą drogą?
Jeżeli tak nie pójdzie to jak wyzwolić drugą lampę, aby pierwsza pozostawała podpięta do body?
Patrząc na powyższe wypowiedzi, a głównie wypowiedź pawelszymanski6:
raczej obie na wl i wyzwalanie puszką...
nia da rady - więc jak? Widziałem kilka ciekawych efektów gdzie druga lampa stoi np na statywie po przeciwnej stronie, a pierwsza sądzę że jest na body, choć nie wiem jak jest w rzeczywistości - może ktoś tak robi, robił lub próbował zrobić?
tak. HVL42 wyzwolisz drugą HVL42 po tzw. WL.
tak. HVL42 wyzwolisz drugą HVL42 po tzw. WL.
Czy Kris, podsumowując:
1. Hvl 42 na podpięte do body w trybie wl + druga hvl42 - będzie działać?
2. Czy będzie też działać niezależnie od modelu lamy która jest podpięta do body (mam na myśli hvl 43, 58, czy 60)?
Czy kotś jest w stanie to potwierdzić - chciałbym być pewien przed zakupem lampy?:smileyconfused: