Podziel się wrażeniami!
Pytanie do użytkowników obu obiektywów, który będzie sie lepiej sprawował z 77 ?
Z DXO wiem że sony z 77 bardzo dobrze działa, tylko że jest na APS-C. Gdyby w przyszłości przesiąść się na FF no to mamy problem. Więc pytanie czy kupić sonego i później sprzedać czy od razy brać minoltę?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Bierz Minoltę.
A myślisz o przesiadce na FF? Bo i tak musiałbyś zmienić większość szkieł.
Chyba większość nawet amatorów którzy zaczynali na analogowych lustrzankach pełnoklatkowych zmierza do FF.
Jedynie powstrzymuje mnie cena, więc może w przyszłości. Starych szkieł nie sprzedam bo i tak pozostanie mi stara alfa 330 i rodzina się nia będzie bawić
Dobra piotruso dzięki za podpowiedź, chyba więc wezmę minoltę.
Ja tylko dorzucę od siebie, że Minolta 50/1.7 jest bardzo przyjemna zarówno na APS-C jak i na FF.
Aktualnie mam obiektyw 50mm, ale jaśniejszy - f/1.4. I mimo to, czasem jakoś tęsknię za małą Minoltą, którą mi skradziono 2 lata temu 😞
Generalnie jeśli celem jest FF, to w pełni zgadzam się z piotruso - lepiej wziąć Minoltę.
Tak na marginesie - Rutek, jeśli chciałbyś przestrzelić 50/1.4 to daj znać. Kilka dni przeżyję bez jasnej 50-tki. Zastąpi mi ją ciemna makrówka 50/2.8
Dzięki Lajam teraz nie bedę Ci zabierał 50, czekam juz na minoltę, ale kiedyś z chęcią porównam ją z 1,7.