Podziel się wrażeniami!
Witam
Sprzet Vaio VPCEJ2S1E
Windows 10 Home , update z wirtyny Microsoft
Nie znalazłem wyjasnienia i może ktoś ma podobnie
Nie działają F5 i F6 , czyli przyciemnianie ekranu
Wszystko inne działa bez zarzutu i jestem zadowolony z 10-ki
Dodam ze nie mam juz zadnego Vaio Care i.i.d
Próbowąłem zmnieniać rejestry , wgrywać rózne programy . Nie pomogło
Może jest na to rozwiązanie ???
Podobny przypadek tu na forum u mnie nie działa
Pozdrawiam Ti
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Zgłosiłem Twój problem do supportu - oto ich odpwiedź:
Sony nie przygotowało sterowników dla systemu Windows 10, ponieważ zanim ten system się pojawił Sony wycofało się z rynku notebooków. Nowsze modele zostały przygotowane do pierwszych wersji (aktualizacji) systemu Windows 10, jednak aktualnie wsparcie dla komputerów Vaio zostało zakończone. Niestety, jednak jedynym sposobem, który możemy zaproponować, by przywrócić pełną funkcjonalność komputera to powrót do preinstalowanej na komputerze wersji systemu.
Pozdrawiam
Witam,
Skontaktowałem się w Towjej sprawie z supportem Sony - oto ich odpowieź:
Uprzejmie informuję, że firma Sony niestety nie posiada sterowników dla systemu Windows 10 w Vaio, co może powodować takie niepoprawne działanie komputera. W celu przywrócenia pełnej funkcjonalności przycisków funkcyjnych zalecamy przywrócenie systemu preinstalowanego.
Pozdrawiam
Witam, mam Sony Vaio SVF1521A1EW i po uaktualnieniu 8.1 do Windowsa 10 nie działają klawisze funkcyjne i czasami wyświetlał się błąd baterii - mimo że jest totalnie sprawna. Czy jest już jakiś fix dla tego problemu czy Sony jeszcze nie zrobiło sterowników? (Dziś jest 03.06.2018)
Pozdrawiam serdecznie!
Witam,
Zgłosiłem Twój problem do supportu - oto ich odpwiedź:
Sony nie przygotowało sterowników dla systemu Windows 10, ponieważ zanim ten system się pojawił Sony wycofało się z rynku notebooków. Nowsze modele zostały przygotowane do pierwszych wersji (aktualizacji) systemu Windows 10, jednak aktualnie wsparcie dla komputerów Vaio zostało zakończone. Niestety, jednak jedynym sposobem, który możemy zaproponować, by przywrócić pełną funkcjonalność komputera to powrót do preinstalowanej na komputerze wersji systemu.
Pozdrawiam
No to śmiesznie że sam upgrade do Windows 10 pobrałem ze strony Sony ale sterowników już nie zrobili. No trudno - trzeba będzie sobie poradzić bez nich.
Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam serdecznie!