anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

WratislaviaN - na konkurs okno:>

wratislavian
Początkujący

WratislaviaN - na konkurs okno:>

wstawiam niektore z moich zdjec. prosze o opinie.
co do samych fotek to wszystkie wykonane z reki i na kitowym obiektywie 18-70. gołąbki na pewno sa zrobione na kitowym 55-200. licznik na fotkach jest nie resetowany i przedstawia moja przygode z fotografia. jestem kompletnym amatorem laikiem, a jezeli licznik w nazwie zdjecia pokazuje na przyklad: dcs00045 to znaczy ze jest to moje 45 zdjecie zrobione aparatem ktory ma pokretla i wyciagane obiektywy. samą a300 mam krocej niż 3 miesiace. piszcie co sie podoba a co nie. zadne zdjecie nie jest fotomanipulowane.

22 ODPOW. 22
wratislavian
Początkujący

z lampą dobry pomysl, z balanesem rownież. balans bieli w tamtych halach kompletnie nie wiedzial co ze soba zrobic. co do drabiny to: nieeeeeeeeeeeeeeeeeee kiedy ona mi sie podoba i ją zostawie;p
dzieki za komentarz

wratislavian
Początkujący

zdaje sobie sprawe ze cos z tym zdjeciem jest nie tak. prawdopodobnie poruszone i pewnie za ciemne w kazdym razie ptaszysko nie pozwolilo mi sie poprawic. niemniej bardzo je lubie

Exposure Time = 1/60"
F Number = F5.6
ISO Speed Ratings = 400
Brightness Value = 4.12 BV
Exposure Bias Value = ±0EV
Focal Length = 55mm

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

wratislavian napisał(a):

btw kris ty masz jednego golabka a ja ma 4 wiec z czym do ludzi:D

nie ilość, a.... http://klubkm.pl/forum/images/smilies/naughty.gif

"8" bardzo przyjemna (lekko z ostrością problem - tzn ja bym trochę podostrzył)
na "7" twarz jest zbyt ciemna, trochę smutna mi się wydaje no i w dziwnym miejscu ją wykadrowałeś ;)

"9" - trochę zbyt dużo jest na zdjęciu. Jest "ciężkie" dla oczu. Dopiero za drugim razem ujrzałem ptaka, a pewnie o niego chodziło

tak więc - kompozycja kadru, to lekcja do odrobienia. Ok ?

Początkujący

kris napisał(a):

"8"(lekko z ostrością problem - tzn ja bym trochę podostrzył)

trudno nie przyznac racji. pewnie poruszone bo dlugo sie klisza naświetlala.

kris napisał(a):

na "7" twarz jest zbyt ciemna, trochę smutna mi się wydaje no i w dziwnym miejscu ją wykadrowałeś ;)

w ogole to jest slabe zdjecie. nie wiem po co je wstawiłem. zresztą włascicielka praw autorskich nakazała mi je usunąć 😆

kris napisał(a):

"9" - trochę zbyt dużo jest na zdjęciu. Jest "ciężkie" dla oczu. Dopiero za drugim razem ujrzałem ptaka, a pewnie o niego chodziło

cos co wyraznie siedzi na ławce a jest niewidoczne to dla mnie zaleta. zdjecie moze jest ciezkie dla oczu jak to ująłeś, ale taka była pogoda. ołowiane chmury, mżawka, poźne ciemne popoludnie. jak cos kadrowac to może to drzewo po lewej.

kris napisał(a):

tak więc - kompozycja kadru, to lekcja do odrobienia. Ok ?

a co powiesz o tej kompozycji? tylko kadrowane i lekko podostrzone. do tego bawi mnie jak ono fajnie prowadzi wzrok do góry.
od takie dziwactwo 😆

bosh66
Początkujący

8 świetna. Drabine zostaw koniecznie:) Świetnie oddaje klimat.

wratislavian
Początkujący

drabina do nieba zostaje jak najbardziej;p

przyszła kolej na kolej:
Exposure Time = 1/3"
F Number = F22
ISO Speed Ratings = 100
Brightness Value = 4.75 BV
Exposure Bias Value = -0.7EV
Focal Length = 18-24mm
Fotomanipulowane = rozjaśnione, pokolorowane i wyostrzone

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

10/ mi nie leży zupełnie i co gorsza nie wiem jak bardziej to wytłumaczyć - może dlatego, że kontrastu bardzo brakuje albo dlatego, że to słabe zdjęcie...

11/ nieźle wyszło - dynamicznie, szkoda tylko, że niebo bez 'życia', ale podoba mi się!

i jeszcze chciałem wspomnąć o 9/ jako miniaturka od razu wzmaga ciekawość - powiększona chyba odkrywa za dużo - może mniejsza głębia byłaby lekarstwem oraz inna perspektywa...

wratislavian
Początkujący

Deviant napisał(a):

10/ mi nie leży zupełnie i co gorsza nie wiem jak bardziej to wytłumaczyć - może dlatego, że kontrastu bardzo brakuje albo dlatego, że to słabe zdjęcie...

ale ja wiem. nie podoba sie bo to dziwadło:>

Deviant napisał(a):

11/ nieźle wyszło - dynamicznie, szkoda tylko, że niebo bez 'życia', ale podoba mi się!

mnie też skoda nieba... ale co zrobić, pogoda trafiła się jaka się trafiła. gruba warstwa jasnych cumulusów spowodowała, że niebo w rzeczywistości było prawie białe.

tutaj troszke z innej mańki:p

Exposure Time = 1/60"
F Number = F8
Exposure Program = Manual
ISO Speed Ratings = 100
Exposure Bias Value = ±0EV
Max Aperture Value = F5.6
Focal Length = 55mm
Fotomanipulowane = kadrowane, kolorowane, maska wyostrzająca, warstwa z sepią, podkręcona wyraźistość

wratislavian
Początkujący

takie coś?

wratislavian
Początkujący

a to fotka na konkurs okno 😆