Podziel się wrażeniami!
Jak już ktoś oglądnie moje zdjęcia to proszę o uwagi gdyż są one dla mnie cenne to najlepsza szkoła pozdrawiam wszystkich amatorów jak i pasjonatów :smileyarrow:
Drugie wogóle do mnie nie przemawia Para za bardzo rozmyta
Pierwsze pytanie jakim aparatem robiłeś te zdjęcia?
Jeżeli chodzi o wykonanie, to fakt drugie zdjęcie również do mnie nie przemawia. Moim amatorskim okiem najlepiej wykonane jest zdjęcie numer jeden.
Cześć
Kilka uwag :
1. Publikuj mniejsze zdjęcia tak żeby mieściły się na ekranie np. 800x600
2. Pierwsze zdjęcie jest poprawne, dobrze wykorzystałeś liście jako tło
3. Zdjęcie drugie chyba nie do końca chodziło Ci o taki efekt. Druga sprawa to w pomieszczeniu, w którym fotografowaliście było chyba zbyt jasno, dla silnego efektu rozmycia.
4.Zdjęcie trzecie :
Dla mnie zdecydowanie najlepsze.
Ma fajny klimat z lekko zarysowanym tłem.
Nie do końca podoba mi się jednak kadr. Modelka jest zbyt centralnie.
Dzięki Rafale każda wskazówka jest cenna to dopiero pierwsze zdjęcia które wstawiłem i zauważylem że muszą mieć chyba z 70 kib co do drugiego zdjęcia to po zniejszeniu z 6mega straciło na jakości, ale dopiero zaczynam z fotografią no i w porównaniu do Twoich zdjęć to jeszcze lata świetlne pozdrawiam Łukasz
witaj Matrix zdjęcia robiłem Sony alfa 300 ze standardowym obiektywem dzięki za uwagi dopiero się uczę ale wszystko w swoim czsie
Poniżej zamieszczam jeszcze kilka zdjęc pozdrawiam Łukasz
Lacky napisał(a):
Jak już ktoś oglądnie moje zdjęcia to proszę o uwagi gdyż są one dla mnie cenne to najlepsza szkoła pozdrawiam wszystkich amatorów jak i pasjonatów :smileyarrow:
zdjęcia z pierwszego postu:
1. cieżko cokolwiek zarzucic. fajny portret tylko ten listek na skraju zdjecia (środek góra) idciaga uwage właśnie w tamto miejsce. chociaż wiem jak cieżko zauważyc takie drobiazgi.
2. to jest troche dziwne. coś jakbyś ustawił długi czas i błysk na końcu naświetlania. no nie wiem. porażka
3. to jest całkiem przyjemne. chociaż mogło być więcej pani. kadr pionowy albo stanąć dalej. no i jak pisał rafiki za centralnie.
pierwsze zdjecie z drugiej seri zdecydowanie najladniejsze. tylko znowu stanać krok do tyłu. wiecje pani na pierwszym planie znaczy się:>
i w a ż n e. zostawiaj EXIF y
Rafiki napisał(a):
Cześć
Kilka uwag :
\
wratislavian napisał(a):
zdjęcia z pierwszego postu:
1. cieżko cokolwiek zarzucic. fajny portret tylko ten listek na skraju zdjecia (środek góra) idciaga uwage właśnie w tamto miejsce. chociaż wiem jak cieżko zauważyc takie drobiazgi.
2. to jest troche dziwne. coś jakbyś ustawił długi czas i błysk na końcu naświetlania. no nie wiem. porażka
3. to jest całkiem przyjemne. chociaż mogło być więcej pani. kadr pionowy albo stanąć dalej. no i jak pisał rafiki za centralnie.
pierwsze zdjecie z drugiej seri zdecydowanie najladniejsze. tylko znowu stanać krok do tyłu. wiecje pani na pierwszym planie znaczy się:>
i w a ż n e. zostawiaj EXIF yRafiki napisał(a):
Cześć
Kilka uwag :
\
rafiki bez przesady:) taraz takie czasy ze jak Ci sie te fotki nie mieszcza na ekranie to lepiej sie nie przyznawać;pp
Andi ja wiem że jest późno i zmeczony jestem ale ja Cie czytam dwa razy i dalej nie czaje...